В майбутньому люди забудуть про сивину

10
0

Один з головних індикаторів старіння, сивину, незабаром можна буде побороти. Вчені виявили в організмі людини спеціальний білок, модифікувавши який, можна буде назавжди забути про сивину.

 

Згідно з біологічними довідниками, колір волосся визначається волосяними фолікулами стовбурових клітин, що працюють у поєднанні з меланоцитами - особливими клітинами шкіри, які виробляють пігмент меланін.
 
Однак, результати нещодавніх досліджень показали, що на колір волосся впливає ще один важливий компонент. Вчені виявили особливий білок під назвою Wnt, який координує пігментацію, яка відбувається в фолікулах і меланоцитах.
 
За словами вчених з Медичного центру нью-йоркського університету, саме відсутність білка Wnt в меланоцитах змушує волосся сивіти.
 
Професор Маюмі Іто заявив, що якщо піддати Wnt генетичним змінам, можна буде зупинити процес посивіння. Подібний експеримент було з успіхом проведено на мишах, розповів учений.
 
"Раніше ми знали, що на процес посивіння впливає пігментація, за яку відповідають два різних типи клітин. Тепер ми знаємо, що, можливо, вирішальне значення в цьому процесі відіграє білок Wnt. Ми сподіваємося, що крім посивіння, зможемо побороти захворювання, у розвитку яких беруть участь меланоцити. Зокрема, меланому ", - заявив Маюмі Іто.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також