В міжнародній відео-інтернет конференції щодо підтримки України у євроатлантичній інтеграції та вступу до НАТО

6
0

приймають участь закарпатці

У межах реалізації курсу Президента України на європейську та євроатлантичну інтеграцію Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді спільно з міжнародним секретаріатом Карпатського єврорегіону (м. Ніредьгаза, Угорщина), за підтримки Загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег та Закарпатської обласної ради 18 квітня проводить міжнародну відео-інтернет конференцію на тему «Підтримка України у євроатлантичній інтеграції та вступу в НАТО. Досвід країн – членів Карпатського Єврорегіону в членстві у НАТО». Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

До участі у відео-конференції залучено три країни: Україну (міста Ужгород та Дніпропетровськ), Угорщину (м. Ніредьгаза, Соболч-Сотмар-Березька область) та Румунію (м. Байа Маре, Марамороська область).

До обговорення пропонуються питання євроатлантичної інтеграції та трансатлантичного співробітництва в рамках НАТО та ЄС, що ґрунтуються на спільних інтересах і спільних цінностях країн-членів. Це, зокрема, проблеми, що виникають на державному рівні у процесі підготовки до вступу в НАТО і ЄС; питання, що постають на регіональному рівні в європейській регіональній політиці «Європа регіонів»; національні інтереси та спільні цінності як основа євроатлантичного співробітництва; роль Карпатського єврорегіону у посиленні безпеки та стабільності в Центральній та Східній Європі.

Пряма трансляція відео-конференції відбувається на веб-сайтах: www.carpathianeuroregion.com та www.euroclip.org.

Передбачається, що теми, обговорені в рамках проекту, стануть базою для подальших дослідницьких робіт, а тому сприятимуть поглибленню стосунків науковців, аналітиків та експертів країн Карпатського євро регіону.

Довідка ЗІКу.

Головними доповідачами з українського боку є: директор регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) в Ужгороді, член робочої комісії з регіонального розвитку Карпатського єврорегіону Світлана Мітряєва, голова Закарпатської облради Михайло Кічковський, завідувач відділом проблем воєнної політики регіонального філіалу НІСД в м. Дніпропетровськ Олексій Їжак, виконавчий директор Фонду «Європейський Дім», голова Експертної ради при Закарпатській ОДА Валентин Волошин, старший науковий співробітник регіонального філіалу НІСД в м. Ужгороді, експерт Закарпатського регіонального відділення Атлантичної ради України Анжеліка Клайзнер. Участь у конференції з українського боку також беруть представники органів державної влади та місцевого самоврядування, Міністерства закордонних справ України в Ужгороді, Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, експерти регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді, Закарпатського регіонального відділення Атлантичної ради України, неурядової організації «Європейський Дім», Центру аналізу прикордонних ризиків, Інституту філософії та євроінтеграційних досліджень Закарпатського державного університету, Центру українсько-угорського регіонального розвитку, Експертної ради при Закарпатській ОДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також