В Мукачеві представники ОСББ області планували майбутню роботу (ФОТО)

4
1

Згідно із законодавством до 1 липня 2016 року мешканці багатоквартирних будинків повинні створити ОСББ чи обрати управителя, тому нині активізовано цей процес.

Приклади ефективного управління будинками підштовхують мешканців багатоповерхівок до об’єднання. Сьогодні в Мукачеві зібралися представники ОСББ з Ужгорода, Берегова, Хуста, а також Мукачева.

Керівник «Обласної асоціації співвласників багатоквартирних будинків «ЗАКАРПАТТЯ» Ігор Капітан зазначає: альтернативи створенню ОСББ нема.

«В першу чергу ми намагаємося вирішували проблемні питання діючих і новостворених ОСББ, ділитися практичним досвідом їх організації. Нам цікаво, що вже зроблено в різних куточках області. І цим досвідом ми маємо ділитися», - каже Капітан.

За його словами найкращий варіант – фінансове стимулювання створення ОСББ, як це зроблено в Мукачеві. «В місті компенсується до 95% для ОСББ для заходів із енергозбереження. Ми хочемо, щоби і в інших містах області запровадили такий самий механізм.

Наступний етап юридичного характеру - ми маємо вирішувати і юридичні питання щодо передачі будинків на баланс ОСББ, прилеглої території», - констатує керівник асоціації.

В ході зустрічі домовлено проводити обмін інформацією та досвідом з метою ефективнішої роботи зі створення ОСББ в області.

Мукачівська міськрада

Коментарі

О
осббб

Згідно останніх правок закону про осбб будинки на баланс осбб не передаються. Читайте уважно закони. Будинки знімаються з балансу попереднього власника (балансоутримувача) і стають власністю співвласників будинку в долі приватизованої квартири. Балансу НЕМАЄ. Так якби у приватному будинку жили декілька сімей і кожна сім'я має долю власності у будинку. У приватному будинку балансу немає. Читайте закони. А ОСББ це всього - навсього функція яка підтримує будинок у стані придатному до експлуатації.

Читайте також