В Мукачеві пройшов Всеукраїнський семінар профспілкового активу

4
0

По діловому, з використанням різних форм навчання пройшов міжрегіональний семінар профспілкового активу профспілки працівників культури України, який відбувся на базі Мукачівського туристсько – оздоровчого комплексу «Латориця» ПрАТ «Закарпаттурист». Його учасниками були 65 голів обласних, міських, районних, первинних профорганізацій галузі. На порядок денний було винесене питання: «Закон України «Про соціальний діалог в Україні і його практична реалізація».

 

У заході взяв участь та виступив Голова ФПУ Ю.М.Кулик. 
 
Відкриваючи зібрання, голова ЦК профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна підкреслила важливість  соціального діалогу на всіх рівнях,   окреслила основні завдання діяльності галузевої профспілки щодо вирішення актуальних проблем галузі, реальні результати цієї роботи. 
 
Заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур зосередив увагу на питаннях діяльності обласної тристоронньої соціально – економічної ради, реалізації в області програм підтримки культури і аматорського мистецтва. Про посилення соціального діалогу та співпраці між органами влади і профспілковими організаціями області з питань захисту прав та інтересів спілчан вів мову голова обласної ради профспілок Іван Король. 
 
На засіданні «круглого столу» жваве обговорення дістала  аргументована  інформація начальника обласного відділення Національної служби посередництва і примирення в Закарпатській області Петра Хомика  «Про порядок визначення репрезентативності профспілкових організацій згідно вимог Закону України «Про соціальний діалог в Україні», продовженням якої стала  фахова дискусія за участю голови Київської міської профорганізації працівників культури Лідії Колодко, голів Вінницької та Дніпропетровської обласних організацій профспілки Тетяни Побережної та Анатолія Єлового, голови Всеукраїнської ради директорів шкіл  естетичного виховання Олександра Шаліта та інших учасників зібрання. 
 
Досвідом спільної роботи управління культури Закарпатської облдержадміністрації  і галузевого обкому профспілки щодо вирішення проблем культури і мистецтва і соціально – економічного захисту працівників галузі поділилися начальник управління культури Юрій Глеба та  голова обласної профспілкової організації Наталія Товтин. Про роботу Іршавського райкому профспілки працівників культури щодо соціального захисту спілчан, організаційного зміцнення профспілки та мотивації профспілкового членства  говорила голова райкому профспілки Оксана Сідор, а учасники семінару отримали буклет про діяльність районної профспілки. 
 
Перед профспілковими працівниками та активістами профспілки   культури України  виступив Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик,  який зупинився на основних завданнях ФПУ на найближчий період.  Розроблено конкретні  пропозиції  щодо  поглиблення  соціального  діалогу  з Урядом про, що йшлося на зустрічі Голови ФПУ з Прем’єр – Міністром України Миколою Азаровим.  Підтримана  пропозиція профспілок  щодо відзначення  у лютому цього року Дня соціальної справедливості. Для узгодження позицій Уряду і профспілок  передбачено відновити зустрічі керівників Кабінету Міністрів України з головами центральних комітетів і рад галузевих профспілок. На часі – підготовка нової Генеральної угоди з Урядом і роботодавцями. 
 
Разом з тим Юрій Кулик наголосив, що  ФПУ виступає  за компромісний діалог з владою, але в усіх питаннях  профспілки відстоюватимуть свою позицію і не будуть «кишеньковими». Він також зупинився на питаннях профспілкового майна, шляхах підвищення ефективності  роботи ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» і ПрАТ «Укрпрофтур». Докорінних змін, на думку Юрія Кулика, потребує інформаційна діяльність профспілок: через засоби масової інформації люди повинні знати про конкретні дії ФПУ,  що сприятиме піднесенню іміджу  найбільшого профспілкового об’єднання країни. Голова ФПУ вручив Подяки Федерації профспілок України за особистий внесок у здійснення соціального діалогу голові обласної профспілкової організації  працівників культури, члену Ради ФПУ Наталії Товтин та начальнику управління культури Закарпатської облдержадміністрації  Юрію Глебі. 
 
Під час семінару – навчання профспілкові працівники та активісти галузі з різних регіонів України ознайомилися з роботою туристсько – оздоровчого комплексу «Синевирське озеро» в Міжгірському районі, побували на екскурсіях в містах Берегові, Ужгороді, Мукачеві. Перед учасниками семінару  з концертними програмами виступили учасники художньої самодіяльності закладів та установ культури Мукачівського, Ужгородського, Іршавського районів та міста Мукачево. Вони також побували на фестивалі «Червене вино» та конкурсі вертепів. 
 
Учасники семінару не тільки поглибили свої знання з питань соціального діалогу, ознайомилися з досвідом  цієї роботи в Закарпатській області, але й побачили багатство фольклорних традицій нашого краю, роль працівників культури  у  збереженні і поширенні цих традицій.
 
Профспілкові працівники та активісти галузі висловили щиру  подяку Закарпатській обласній профспілковій організації працівників культури (голова Наталія Товтин) за  цікаву програму  та організацію семінару, а адміністрації ТОК «Латориця» (директор Марія Гомонай) – за всебічне сприяння у його проведені.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також