В Мукачеві зафіксували жорстке вбивство 7 собак

11
5

Питання відлову бродячих собак неодноразово розглядалось на сесіях Мукачівської міськради. Але перед Новим роком відбулась подія, яка сколихнула громадськість - жорстоке вбивство 7-ми щойно впійманих псів. Зафіксували порушення чинного законодавства, яке і нині не визнане міліцією, представники благодійного фонду із захисту тварин.

До нашого телеканалу звернулись захисники безпритульних тварин. За їх словами, напередодні Нового року працівники притулку для тварин усипили сімох щойно впійманих псів. У цьому притулку одночасно може перебувати до 70-ти собак. Згідно із чинним законодавством, кожна тварина, яка сюди потрапляє, має тут пробути три місяці.

За цей термін собаку можуть або забрати приватники до себе додому, або, якщо пса визнають хворим чи агресивним, - приспати. Якщо ж не сталось ні того, ні іншого, собаку мають випустити в тій місцевості, звідки її забрали до притулку. Перед Новим роком, коли притулок був переповнений, ловці собак по місту впіймали тварин, а оскільки в притулок поселити їх не мали змоги, вирішили щойно зловлених псів приспати. Все б , можливо, так і минулось непоміченим. Але приспали тварин на території одного з комунальних підприємств, майже в центрі міста. Це і зафіксували представники благодійного фонду із захисту тварин. Вони ж і надали фото, які того дня відзняли. У собачому притулку ці події трактують на свій лад, та кажуть, що місцеві міліціянти не вбачають складу злочину у діях, вчинених проти псів.

Хто би що не говорив, але третя сторона, яка безпосередню брала участь в подіях того дня і побажала залишитись невідомою, у приватній розмові нам розповіла, як усе було насправді. Дійсно, собак, яких того дня піддали евтаназії, щойно впіймали, їх не утримували у притулку протягом належного терміну, як це передбачено законодавством. Окрім того, умертвляли цих тварин у неналежних умовах. Захисники собак вже подали не одну скаргу і не одне клопотання до уповноважених органів і зупинятись на цьому не збираються. Окрім усього, кажуть захисники тварин, у притулку є проблема із впорядкуванням могильника.

Варто додати : Мукачево – єдине місто на Закарпатті, яке має подібний притулок, а на останній сесії міської ради прийняли цільову програму із забезпечення притулку для собак аж до 2019 року .

Коментарі

.
...

777, в Европе просто не найдеш бездомную собачку...

7
777

Тебя,очень ты умный человек, и твоих близких наверное собачки бездомные не кусали поэтому ты так за них заступаешься или ты чёкнутый собаковод?Вы говорите как в европе обращаются с бездомными собаками,так их там не подкармливают , чтоб они еще больше размножались,а делают чистку.Так что пусть дурные добрые люди дальше их кормят это проблему не решит.

Д7
для 777

А вони так роблять: годують собак за власні кошти. А таких скотів, як ви, шановний 777, вистачає. Тому на дурнів краще не звертати уваги

7
777

Вместо того чтобы помогать детям сиротам,инвалидам,одиноким пенсионерам.Непонятная организация по защите животных,не понятно за кокие бабки она сущевствует и для чего она вобще нужна наченает страдать х-нёй.Если они любят собачек пусть берут себе домой и кормят за свой счет.

9
911

Тема уже приелась, пока не будет толкового приюта для животных, которым будет управлять энтузиаст в этом деле ничего не получиться, для этого надо финансы и просто скопировать модель западной "конторы" Не исключено что идет деребан каких то средств и кто то хочет поменять русло :) вот только кто, зоозащитники,гос. службы или как тут написано 3я сторона.

Читайте також