В Мукачеві затримано "мобільного" злодія

5
0

Крім традиційних методів і місць, де найчастіше крадуть трубки - у штовханині ринків, біля кас супермаркетів, у громадському транспорті - з'явилися й нові способи викрадення індивідуальних засобів зв'язку. Йдучи вулицею і розмовляючи по телефону не задумуєшся, що за тобою, чи влучніше буде сказано, за твоїм мобільником стежать.

21-річний мешканець Мукачева з першого погляду чемний юнак, виявився злочинцем. Ніколи не маючи справу  з порушенням закону, парубок вирішив, що красти мобільні телефони, хоч і банально, та зате легко й вигідно.

Перша крадіжка сталася в мікрорайоні Мукачева – «Доси», поблизу вул. Одеської. Досить–таки пізньої години неповнолітня дівчина-школярка поверталася  з додаткових занять додому. На вул. Ілони Зріні її помітив майбутній злодій, та найголовніше її мобільний телефон, по якому саме в той час дівчина розмовляла. Стежачи за нею і вичікуючи вдалий момент, молодий мукачівець за школяркою пройшов чотири вулиці. Дочекавшись, коли юнка вимкнула мобільний телефон, хлопець дійшов до житлових будинків, де нікого не було поблизу, тоді приставив їй ніж до горла і грізно вимагав віддати телефон йому. Певна річ, дівчина перелякавшись відразу віддала стільникову трубку, та молодикові ще сподобалась каблучка у дівчини на руці. Та  з переляку школярка не могла стягнути її з пальця. Тоді бездушний крадій сказав, що рахує до трьох, якщо персня не буде в нього, то він її заріже. Забравши кільце і телефон злодій втік, а дівчина прибігши додому так злякалась, що благала батьків не заявляти до міліції, бо думала, що злочинець буде за нею знову стежити.

Згодом хлопець телефон і каблучку, яка  виявилась срібною, а не золотою, викинув. А на телефоні стояв спеціальний код, який не вдалось зламати молодому крадію. Та на цьому 21-річний мукачівець не зупинився.

Наступний випадок, практично аналогічний, трапився з 37-річною жінкою, яка вибігши за харчами в продуктовий магазин, також залишилась без мобільного телефона. Слідкуючи за нею з вул. Шевченка до вул. Брегівської  в м.Мукачеві, хлопець використав перевірений спосіб - приставив ніж до горла і потребував мобільник.

Прикро, та ні в першому, ні в другому випадку потерпілі не звернулись за допомогою до правоохоронних органів, що дещо ускладнило роботу працівників карного розшуку Мукачівського МВ ГУМВС. При проведенні оперативно-розшукових заходів,  у хлопця  виявили чужі телефони, а хазяїнів трубок довелось шукати пізніше. Наразі матеріали справи вивчаються. Порушено кримінальну справу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також