В мукачівській "Гармонії" опановували різні техніки малювання (ФОТО)

7
0

У вівторок 29 листопада 2011 року в Мукачівському НВК «Гармонія» відбувся міський семінар-практикум вчителів художньо-естетичного циклу.

Як залучати малят до світу мистецтва, ознайомлювати з творчістю видатних художників, особливостями пейзажу, як жанру живопису, вчити експериментувати, поєднувати різні техніки образотворчості, все це в легкій і доступній формі було проведено вихователем В.А. Печорою в старшій групі дошкільної ланки НВК «Гармонія».

На заняття діти поєднували техніку малювання восковими олівцями, аквареллю і сіллю. А в поєднанні з поезією, музикою, переглядом репродукції картини Л.Левченка, психогімнастикою «Дружнє коло», діти не тільки розширили знання про можливості образотворчого мистецтва, а й отримали естетичне задоволення від творчості.

Не менше цікавим та пізнавальним був урок образотворчого мистецтва в 4-А класі, який провела класовод А.А.Яцканич. Четвертокласники з натхненням опанували різні техніки виконання робіт,- створюючи картини за допомогою фарб, зубних щіток, пінопласту, тощо. Під музичний супровід учні захоплено працювали, намагаючись продемонструвати свій художні хист.

На завершення гості комплексу мали змогу відвідати урок у 5-б класі, проведений вчителем В.Ю.Брижак. Цікавою і пізнавальною для учнів була тема – «Підводний світ». Педагог змогла в цікавій і доступній формі познайомити дітей з життям мешканців морських глибин, використавши ілюстрації, таблиці та технічні засоби навчання.

Кращі роботи змогли оглянути всі присутні на уроках і занятті гості.

Найкращим підтвердженням таланту вихованців та учнів НВК «Гармонія» стали чудові роботи, які вже зараз могли б бути окрасою багатьох виставок. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також