В МЗС Угорщини теж заявили про "жорстку" мобілізацію серед закарпатських угорців

18
7

За словами голови відомства Петера Сіярто, "угорці гинуть у цій війні пліч-о-пліч з українцями", а угорські ЗМІ пишуть нібито на Закарпатті сотні українських військових роздають повістки на вулицях, ринках та автобусах, і навіть у циганських поселеннях.

Сіярто заявив, що закарпатських угорців нібито проти їх волі мобілізують в армію України. За його словами, більшість з них гине. Про це пише Фокус з посиланням на Magyar Hirlap.

Як зазначає видання, мобілізацію серед представників угорської діаспори, які проживають в Україні, він назвав черговою причиною, через яку Будапешт наполягає на мирних переговорах.

На засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку Сіярто зазначив, що саме угорці розуміють необхідність у мирних переговорах, як ніхто інший, адже війна в Україні відбувається безпосередньо з територією сусідньої країни.

Сіярто згадав про те, що понад мільйон українських біженців перетнули українсько-угорський кордон із початку вторгнення ЗС РФ, хоча за даними ООН в сусідній країні зафіксовано ледь більше 30 тисяч біженців з України, які у переважній більшості є етнічними угорцями із Закарпаття.

Також, Сійярто назвав економічні санкції проти РФ "невдалими", оскільки після них річна вартість імпорту енергоносіїв зросла із 7 до 17 млрд євро.

"Не кажучи вже про те, що угорці гинуть у цій війні пліч-о-пліч з українцями, адже угорців, які проживають на Закарпатті, також призивають в українську армію, — заявив міністр. — В останні дні ми бачили відеоматеріали про те, як жорстоко це іноді відбувається”.

Днями представники угорського МЗС були обурені "масовими звільненнями директорів і вчителів угорських шкіл" та тим, що ЗВО на Закарпатті зобов'язали прибрати угорські національні символи.

Угорські ЗМІ нещодавно опублікували репортаж із Закарпаття, присвячений мобілізації.

У матеріалі йшлося про те, що такої мобілізації, яка проводиться у Закарпатській області України, не було від початку війни. Нібито сотні українських військових та поліцейських проводять перепис, роздають повістки на вулицях, ринках, в автобусі, у дитячих садках і навіть у циганських поселеннях.

Разом з тим, одразу після відповідних заяв та публікацій, ці заголовки підхопили російські ЗМІ. На російських пишуть про насильну мобілізацію нібито самих угорців.

Раніше Mukachevo.net з посиланням на Центр протидії дезінформації спростовував ці фейкові новини.

Нагадаємо, вчора у сесійному залі Закарпатської облради відбувся брифінг за участі голови ОДА Віктора Микити, депутатів партії угорців КМКС та журналістів.. Темою була ніби то захист угорців Закарпаття від "утисків" у Мукачівській громаді.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
Марія

Якщо угорці живуть на українській землі і їдять український хліб, то мають боронити українську землю і цінити українські звичаї. У Мукачеві кожного дня в церквах хоронять наших захисників України.

Ч
чмиви

ци знаш у кого компромат? Тоди тихо будь. Буде неслухатися х-ла, нараз опублікувуть. Тому му й талпу лижуть

В
Василь

Брехливий сіярто. На Берегівщині, є такі села, де проживають більшість УКРАЇНСЬКИХ угорців, під час военного стану,ще непризвали жодного,підчеркую,жодного військовозобовязаного, а у нас війна.

C
Chmo

Якби був компромат то давно б викинули його…

С
Сват

Мадяри так за своїх мадяр не переживають як за тих шо на Закарпатті живуть!

М
Мукачівець

В Закарпатті йде масова мобілізація, всеодно чи ти угорець, словак, німець чи француз (такі теж є). Український паспорт дає тобі повне праве приєднатися до лав ЗСУ.

Ч
Чомо

та най пийтіко-бузіко з орбанком поддержувуть мвцкальоту і шкодничають Україні більше, то война буде довше. То ті сомарики не розумівуть, чи так ся компромата боять?

Читайте також