В обласній раді завжди порозуміють людину!

9
0

Сьогодні Михайло Мартин приймав телефонні дзвінки від населення, а вчора – провів прийом громадян

Ще до початку робочого дня люди чекали своєї черги. Першими завітали колеги по депутатському корпусу краю – група депутатів облради, які повернулись з районів і вирішили поінформувати про хід проведення прийому громадян на місцях, як і визначено відповідними документами облради, та розповісти про особливості самоврядних територій за нинішніх реалій – соціально–економічні, історичні, культурні, з урахуванням яких і вимальовується картина проблем, що тривожать краян на місцях. Здебільшого, як мовили депутати, це питання розбитих сільських доріг, заміни опор ліній електропередач у гірських глибинках, відновлення роботи сільських дитсадочків, клубів, бібліотек тощо. Багатьох громадян приводять на прийом до депутатів земельні конфлікти, стан сміттєзвалищ тощо. Звернення, які подають громадяни у письмовій формі, депутати реєструють і направляють на ім’я голови облради, який доводить до виконавців через відповідне доручення і відтак на пленарних засідання інформує про виконану роботу з тих чи інших депутатських запитів та звернень і у такий спосіб ведеться ретельний контроль за їх виконанням. Розв’язувати людські проблеми, як зазначив Михайло Михайлович, необхідно в гармонії з інтересами і запитами територіальних громад відповідно до чинного законодавства. Адже, як показав досвід низки прийому громадян, проведений цього літа керівництвом облради в районах, де сільський голова є справжнім хазяїном на своїй території, там десятки односельців беруть активну участь у розбудові самоврядної території та суспільному житті села. Словом, живуть за принципом: якщо не ми, то – хто? Де сільський голова з іншого десятка, там обласні депутати повинні брати на себе вирішення наболілих питань виборців, зрештою, як того й вимагають їхні передвиборні програми та Соціальні ініціативи Президента України Віктора Ющенка, для якого гідне життя громадян, починаючи від новонароджених до літніх, у т.ч. й ветеранів війни, інвалідів, було і залишається основним сенсом проведення змін у державі.
    Особливо чуйного або людського ставлення потребують, далі вів Михайло Мартин, звернення про надання матеріальної допомоги, що здійснюється в межах програми оперативного вирішення доручень виборців на окрузі. Бо хай там як, а зручніше давати, ніж брати…
    І – як у воду дивився. Молода жінка, яка побажала не називати її ім’я із зрозумілих причин, скаржилась на нелегку долю: на руках – діти–школярі, її зарплатні ледь вистачає на прожиття, але ж діти потребують не тільки хліба і до хліба, а й книжок, зошитів тощо. Михайло Михайлович винайшов можливість допомогти жінці та завів мову про будні в цілому, зазначивши, що вже ближчим часом життя в Україні зміниться на краще, бо відповідно до Соціальних ініціатив Президента України, сільська інтелігенція матиме надбавки до посадового окладу у розмірі 20 %, та й дитячі виплати будуть суттєвішими.
     Із подібними зверненнями прийшли: із с. Чорноголова Великоберезнянського та с. Сімер Перечинського районів.
    Ряд жителів із Іршавського, Воловецького, Тячівського районів звернулися до заступника голови облради по телефону. Адже не так просто селянам покинути на цілий день обістя з тим, аби прийти в обласний центр на прийом і вирішити наболілі питання і свої, і громадські. До прикладу, Терезія Маргіта з Іршавщини переймається долею вузькоколійки, яка, на її думку, може приносити району чималі гроші, якщо, ясна річ, задіяти її для перевезення туристів. Воловеччанин, що назвав себе інвалідом Михайло Івановичем, порушив питання про те, що в селах неможливо купити ліки, бо там нема державної аптеки або хоча б, за його словами, пункту, де селянин міг би придбати принаймні анальгін.
    Житель с. Королево Іван Ференці, він же ж – ветеран війни, відклав усі справи і приїхав на прийом до Михайла Мартина. «Три тижні тому, – розповідав Іван Михайлович, – померла дружина, а я від глибокої журби опинився у лікарні. То ж, ясна річ, гроші потрібні – як повітря. А ще в обласній раді завжди зрозуміють людину і в цьому я переконався. От і прийшов»...
    Заступник голови облради, уважно вислухавши чоловіка, тут же звернувся в головне управління праці та соцзахисту населення з клопотанням стосовно виділення матеріальної допомоги Івану Ференцію у розмірі 600 грн. І хоч сума – невелика, але для літньої людини вагомішою є сама увага з боку влади.
    – Владу, як і людину, судять не за словами, а за ділами, навіть за її результатами. А тому облрада вже з перших днів своєї діяльності узяла курс на співпрацю з громадою краю, з якою працює прозоро, відкрито, тісно, – підсумовує Михайло Михайлович.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також