В обласному центрі відкрили виставку Гаврила Глюка

8
1

У п’ятницю, 18 травня, в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й.Бокшая відкрили виставку робіт художника Гаврила Глюка.

 Відкриття експозиції приурочено до 100-річчя з дня народження знаного митця. Участь у відкритті виставки взяв заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, заступник голови облради Андрій Сербайло, родичі митця та прихильники його творчості.

Гаврило Глюк один із основоположників закарпатської школи живопису. 19 травня виповнюється 100 років з дня народження відомого митця. До цієї дати і приурочили відкриття виставки робіт художника у Закарпатському обласному музеї ім. Й.Бокшая.

Експозиція робіт Гаврила Глюка представляє усі етапи творчості художника: на виставці можна побачити як ранні твори, так і картини, написані вже в останні роки життя Гаврилом Глюком.

- Сьогодні ми бачимо у залах музею картини, котрі Гаврило Мартинович створював протягом всього життя. Безперечно, пишаємось тим, що можемо називати відомого художника одним із основоположників традицій закарпатської школи живопису, - зазначив під час відкриття виставки Іван Качур.

Від обласної державної адміністрації було нагороджено почесною грамотою Валентину Александрову  доньку художника, завідувача Меморіальної кімнати-музею ім. Г.Глюка.

Коментарі

Ш
Штурм

Глюк, незалежно від своєї національності, був справжнім художником, який творив світле благородне мистецтво. На відміну від педерастів-дегенерптів.

Читайте також