В області говорять про військову службу за контрактом

9
0

Відбулася робоча зустріч директора Закарпатського ОЦЗ Юрія Фущича та начальника 159-го територіального центру комплектування військовослужбовців за контрактом (159 ТЦК) в Закарпатській області, полковника Євгена Коваленка, який зокрема проінформував про умови прийняття на військову службу за контрактом та соціальні гарантії військовослужбовцям-контрактникам.

 

Так, вік прийому на військову службу складає від 18  до 40 років, а грошове утримання  у 2012 році буде складати біля 2400 гривень, крім того, в дні, коли військовослужбовці знаходяться на службі, вони забезпечуються безкоштовними обідами. Під час навчання, залежно від обраної військової спеціальності (1,5-6 місяців), курсанти забезпечуються житлом та харчуванням. Їм також виплачується грошові кошти у розмірі 1000 грн. Перший контракт укладається на три роки.
 
На питання Ю. Фущича про подальші перспективи проходження служби та розвитку особистості було зазначено, що при укладенні повторного контракту військовослужбовцям-контрактникам надається можливість вступу в будь-який вуз на державне замовлення по квоті Міністерства оборони. І це не обов’язково військові спеціальності.
 
Результатом зустрічі стала домовленість про більш тісну співпрацю у просуванні військових професій на ринок праці Закарпаття та залучення працівників 159 ТЦК до заходів, які проводить служба зайнятості в області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також