В області кожен десятий - член партії чи громадської організації

10
0

На 1 грудня 2009 року в базі даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України по області налічується 20,7 тис. суб’єктів обліку, з яких майже 2 тис, або кожний десятий відноситься до громадських організацій та політичних партій.

Аналіз динаміки юридичного оформлення різного роду громадських організацій та осередків всеукраїнських політичних партій засвідчує суттєве зростання суспільної активності наших краян. Якщо на кінець першого року третього тисячоліття в ЄДРПОУ рахувалося 733 громадських організацій, то вже на перше грудня поточного року їх в області є 1702. За десять років кількість легалізованих обєднань громадян більш ніж подвоїлася. А гуртуються наші земляки за різноманітними ознаками, серед яких: фізкультурно-спортивна діяльність, за спільними професійними інтересами, бажанням зберігати і примножувати національно-культурні традиції, здійснювати просвітницьку роботу, підтримувати та захищати права ветеранів, фізично обмежених верств населення, задовільняти бажання долучатися з однодумцями до улюблених захоплень, всебічно реалізовуватися у духовній сфері тощо.

За останні пять років в середньому за рік кількість громадських організацій зростала на 8 %. За 11 місяців поточного року засвідчується збереження цієї тенденції - число громадських організацій збільшилася майже на 10%. Залишається лише побажати усім об’єднанням громадян активності і плідної корисної роботи.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також