В області – попит на екскурсоводів

10
0

Літній туристичний сезон на Закарпатті розпочався

Цьогоріч українці, які відчули на собі матеріальну скруту надають перевагу вітчизняному відпочинку. Це переважно Карпати.



Як повідомив «НЕДІЛІ» начальник управління з питань євроінтеграції, туризму і курортів ОДА Олександр Марченко, - виїзний туризм скоротився на 75%, через проблеми з отриманням шенгенської візи та її немалу ціну - 35 євро. Залишається сподіватися, що вслід за Хорватією і деякі інші держави зроблять для України безвізовий режим. Кількість туристів у краї буде вища ніж очікувалося, всі туристичні об’єкти вже заповнені на 100%, і лише за два перших місяці цього року до краю завітало майже на 20 тисяч туристів більше ніж минулоріч, - переконує пан Олександр. Проте є інші побоювання.



- Нас турбує інше – продукти. Сьогодні ми мало продуктів завозимо з Європи, бо дорогі, ми боїмося, що будуть зростати ціни на харчі, а це не піде на користь туризму, ціни полізуть вгору.



Багато туристів в область завітала під час цвітіння сакур у кінці квітня. Зараз очікується ще більший наплив любителів відпочивати, адже нові фестивалі, програми, туристичні шляхи і екскурсії не залишать туристів байдужими. До речі, щодо екскурсій то їх кількість цьогоріч значно збільшилася. Олександр Марченко каже, що на початку травня в області навіть не вистачало екскурсоводів.



Хоча їх кількість вже збільшилася на 120 чоловік. Проте тих чотириста гідів, які нині працюють на Закарпатті виявляється ще замало, тому попит на цю професію в області зараз шалений і нових екскурсоводів шукатимуть в УжНУ. Ціни на екскурсії, на думку пана Олександра, невисокі. Одна екскурсія з Ужгорода з відвідуванням Долини Нарцисів та оленячої ферми коштує 250 гривень.



Збільшилася цікавість туристів не лише до чудових карпатських краєвидів, але і до традицій та кухні. Пан Олександр каже, що нещодавно в інформаційний туристичний центр зателефонували дві жінки з Голландії, які цікавилися, де на Закарпатті можна скуштувати справжню традиційну закарпатську кухню. А останньої цього року можна буде спробувати більше, перш за все завдяки новому гастрономічному шляху.



В області з’явиться кілька нових «гастрономічних» фестивалів. 7 червня село Четфолво Берегівського району проведе фестиваль голубців, а село Боржава проведе свято угорської ухи. Не слід забувати і про інші туристичні шляхи – винний та військовий. Багато цікавляться відпочиваючі Долиною нарцисів. Вже з 3-го травня в Долині побувало близько 3000 туристів. Серед гостей із зарубіжжя найчастіше область відвідують білоруси.



Готові прийняти і взяти участь в оздоровленні дітей і закарпатські турбази і санаторії. Нарешті законодавчо визначено, що оздоровлення триватиме 21 день, а відпочинок – 14.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також