В області провели рейд `Немовля`

10
0

4 грудних малюків використовували з метою жебракування

      З метою запобігання і припинення найгірших форм праці дітей, особливо немовлят, яких використовують для жебракування, службою у справах дітей облдержадміністрації та кримінальною міліцією у справах дітей УМВС України в Закарпатській області та їх структурними підрозділами з 18 по 23 травня 2009 року на території області проведено оперативно-профілактичне відпрацювання „Немовля”.

      В рамках проведення заходів здійснено 62 рейди, під час яких виявлено 10 неповнолітніх, які займалися жебракуванням та зафіксовано 4 випадки використання дітей грудного віку для жебракування. Разом з тим, було перевірено 92 сім’ї, де батьки, або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання своїх обов’язків; взято на облік 20  дітей, які проживають у 11 функціонально-неспроможних сім’ях.

      За результатами проведення профілактичних рейдів 2 дітей влаштовано в обласний притулок для дітей, ще  3 - до лікарняних закладів. Порушено4 кримінальні справи за ст. 150-1 ККУ (використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом) та 1 кримінальну справу за ст.304 КК України (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність), до адмінвідповідальності за ст.184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) притягнуто 22 дорослих. Службами у справах дітей ініційовано підготовку та направлення до суду 3 позовних заяв на позбавлення батьків батьківських прав та 3 позовних заяв на відібрання дітей без позбавлення батьківських прав.

      Питання щодо запобігання і ліквідації жебракування дітей, особливо використання з цією метою дітей грудного віку, перебуває на постійному контролі в службах у справах дітей та відділах кримінальної міліції у справах дітей області, поінформувала Служба у справах дітей Закарпатської облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також