В області триває зовнішнє тестування

4
0

Майбутні абітурієнти вже склали тести із п`яти предметів

     Майбутні абітурієнти вже пройшли зовнішнє незалежне оцінювання з п`яти предметів. Зокрема, позаду залишилися тестування з історії України, біології, фізики, географії, української мови та літератури. Попереду випробування ще з трьох предметів – математики, іноземної мови (на вибір – англійська, німецька, французька або іспанська) та  хімія. На зовнішнє незалежне оцінювання з математики випускників запрошують уже найближчого вівторка, 26 травня.

     Цьогоріч кожен учасник зовнішнього незалежного оцінювання має змогу пройти не більше п`яти тестувань. Українська мова та література залишається обов`язковим випробуванням. Решта чотири предмети можливо було вибирати. Днями майже 10 тисяч випускників загальноосвітніх навчальних закладів краю прийшли в пункти тестування, аби продемонструвати свої знання з української мови та літератури. За словами начальника управління освіти та науки облдержадміністрації Михайла Мотильчака, цьогоріч відсоток явки на тестування є дуже високим – майже 92%. Зовнішнє незалежне оцінювання з історії України пройшли 4360 учасників, з біології – 2339, з фізики – 890, з географії – 1557, з української мови та літератури – 9993 учасники.

     – Весь процес тестування здійснюється з використанням інформаційних технологій, що додає роботі оперативності та гарантує прозорість процесу незалежного зовнішнього оцінювання, – констатує Михайло Мотильчак.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також