В області відкрили сьомий туристично-інформаційний центр

5
0

наступний крок - створення консультативних пунктів

У смт. Великий Березний Закарпатської області в будинку культури відкрили  інформаційно-туристичний центр. Зі слів присутнього під час відкриття начальника управління з питань європейської інтеграції та туризму і курортів облдержадміністрації Олександра Марченка, інформаційно-туристичний центр здебільшого орієнтуватиметься на туристів. А згодом у Великому Березному буде і культурно-мистецький центр. `Створюємо мережу інформаційних туристичних центрів. Наразі в області таких є 7. Наступний крок - створення консультативних пунктів`, - сказав О. Марченко. Про це повідомили ZAXID.NET 29 грудня в прес-службі ОДА.

`Завдяки спільним зусиллям області та району Великоберезнянщина стане однією з найкращих туристично-рекреаційних районів`, - прогнозує Олександр Марченко. Великі надії керівництво району покладає на відкриття КПП `Лубня - Волосате`, адже досі на території області нема жодного пункту пропуску на українсько-польському кордоні.

Проте наразі в районі сутужно зі спеціалістами туристичного супроводу (гіди, екскурсоводи, інструктори). Але робота у цьому напрямку проводиться. За словами Олександра Марченка, цьогоріч в області підготували близько 84 таких фахівців.

Того ж дня за участі т.в.о. голови Великоберезнянської райдержадміністрації Мирослави Каламуняк в с. Кострино, де розташований гірськолижний курорт `Красія`, відкрили клуб `Віссон`. `Це перший у районі туристичний об’єкт такого рівня. Поки що тут створено 22 робочі місця. Це небагато, проте вони кваліфіковані та високооплачувані, - зауважила чиновник. - Є чимало об’єктів у районі, але наразі не мають такого високого рівня. Вони трохи дешевші, нижчий рівень, але всі пропонують туризм, чисту екологію. Сподіваюся, наступного року відкриватимемо тут пункт переходу із Польщею, і наші сусіди також відпочиватимуть у нас`.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також