В області вирішили не забороняти прапори іноземних держав

4
0

на сільрадах і райрадах

УНП отримала письмову відповідь від керівництва Закарпатської обласної державної адміністрації на звернення щодо необхідності зняття з адміністративних будівель населених пунктів Берегівського, Мукачівського, Ужгородського, Виноградівського, Хустського, Тячівського та Рахівського районів прапорів іноземних держав. ОДА не проти використання прапорів, оскільки це питання «законодавчо не врегульовано». Про це сьогодні, 28 травня, власкорові ЗІКу повідомили із прес-служби осередку УНП в Закарпатській області.



«Питання про використання національної символіки неодноразово аналізувалося при вивченні стану дотримання в області вимог окремих законів і вказувалося на недоліки у їх використанні через відсутність правового механізму реалізації положення статті 6 Закону України «Про національні меншини в Україні». Разом з тим облдержадміністрація порушувала питання про врегулювання використання національної символіки перед Державним комітетом України у справах національностей та міграції. Однак механізм реалізації цієї законодавчої норми не врегульовано», - зазначив у листі-відповіді заступник голови-керівник апарату Закарпатської державної адміністрації Михайло Попович.



Також у листі Попович зауважив, що «органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування області докладається максимум зусиль для збереження традиційної міжнаціональної злагоди, забезпечення прав та законних інтересів національних меншин, стабільного і поступального розвитку всіх громадян Закарпаття».



Натомість голова Закарпатської обласної організації УНП Іван Габор вважає, що: «оскільки, це питання не врегульовано й досі, то виникає гостра необхідність у внесенні змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Тому наразі депутати від УНП працюють над цим питанням, а особливо в частині про державний прапор. Тут має бути виключена будь-яка можливість розміщення на будинках, де працюють ради та їх виконавчі комітети, будь-яких державних чи національних прапорів іноземних держав та можливих сепаратистських утворень».



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також