В області визначатимуть кращий населений пункт

8
0

щорічно

     В Закарпатті оголошено обласний конкурс `Населений пункт найкращого благоустрою і зразкового громадського порядку`. Згідно з положенням про конкурс, який затвердили депутати обласної ради на минулій сесії, його проводитимуть щорічно з 1 січня до 15 листопада. Результати конкурсу оголосять до Дня місцевого самоврядування, який відзначається 7 грудня. Призом для переможців стануть дипломи обласної ради і облдержадміністрації та субвенції з обласного бюджету на розвиток інфраструктури населених пунктів.  

     Планується, що конкурс проводитиметься за трьома категоріями населених пунктів: I категорія – міста обласного значення; II категорія – селища, міста районного значення; III категорія – села. Переможців визначатиме конкурсна комісія, на розгляд якої громади повинні подати заявку про участь, інформацію про розвиток населеного пункту, довідку органу внутрішніх справ про стан злочинності, фотографії об’єктів соціально-культурного призначення, відгуки у друкованих ЗМІ.

     До критеріїв рівня благоустрою території населеного пункту, за умовами конкурсу, входить кількість витрачених бюджетних і позабюджетних коштів на вулично-дорожнє господарство, озеленення, зовнішнє освітлення, санітарну очистку; будівництво об’єктів комплексного благоустрою, створення належних умов для праці, відпочинку і дозвілля громадян, залучення їх до занять фізкультурою і спортом тощо.

      Розмір субвенції, яка надаватиметься як приз переможцям, становить від 10 до 50 тисяч гривень, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також