В Одесі вшанували пам'ять загиблих моряків угорського транспорту "Унгвар" (ФОТО)

13
21

28 травня Ерне Кешкень, Надзвичайний та Повноважний посол Угорщини в Україні, перебуваючи в Одесі, поклав пам'ятний вінок на честь 5-ти офіцерів та 28-ми угорських моряків транспорту "Унгвар", загиблих під час Другої світової війни.

Покладання вінку відбулося у відкритому морі, за 8 км від берега - там де 9 листопада 1941 року підірвалося на міні судно "Унгвар".

Колишній крїзний лайнер перевозив вантаж військових припасів для німецької армії (141 тонну бензину в діжках, 916 тонн авіабомб, 469 тонн продовольства і 306 тонн зенітних боєприпасів). Вранці 9 листопада при проходженні замінованої акваторії зачепив носом міну, а у воду випав якір. Почалася евакуація екіпажу транспорту. Утім о 8.30 вибухнула інша міна, і транспорт миттєво затонув.

Докладніше про цю історію читайте у нашому розлогому матеріалі - Як загинули "Унгвар" та "Ужгород".

Коментарі

ДВ
До Влада

Мадяри вертають свої території, бо то їхнье. Це теж сама ситуація що в Україні з кримом

В
Влад

Не бреши фрасе єден.. Після Тріанона мадяри жили з девізом ""Nem, nem, soha"". Починаючи з 38 -го они з превеликим задоволенням начали вертати втрачені території - Югославію, Румунію і Подкарпаття.

У
УНГВАР

мадяри не вбивали цивилісту-жінок,дітей, старику, "за покликом серця", як це робила українсько-бандеровська наволоч на Волині.Загиблі моряки оказалися у вирі войни не з своєї волі, тогди як бандеровські упирі убивали людей з власной волі, їх до цього ніхто не примушовав- почуствуйте разницю і заткайте свої вонячі писки і дайте загиблим вояком спокій.

ДК
До коментаторів

Всі ви туй перед тим як щось написати, прочитайте історію. Мадярам не було вихода, вимушені були зв'язатися з німцями. А тепер давайте не про 2 світову. В теперішні часи ко виступає май більше націоналістично? Ко робить факельні марши? Яка нація хоче повадитисяз усіма своїми сусідами?

В
Влад

Останньому.. Шо за пургу ти тут несеш? Мадяри з Гітлером в засосах з 30 років. Військовий союз підписали в 40 році, і нараз взялися за Югославію, а до того ще двіжували у нас і в Словакії. Совєти правильно зробили шо йопнули першими.

ДМ
до марії

мадяри не казали на Гітлера,же вун їх вуйко,Мадяри вступили у 2 Світову войну проти СССР 27 Юния, по тому ,як совецькі аероплани розбомбили мадярські Кошиці і Чоп.У Кошицях загибло коло 300 ни в чому не винних люди. Але Марія такого не знає і знати не може, бо Марія (а вадь її предки) прийшла гев в'єдно з окупантами позад 1945 року, юй плювати на нашу історію, у ниї є своя, де поляки боли вигнані з своєї землі її сородичами, яких покривав і яким благоприятствовав вуйко Гітлер.Она розраховує, же такий номер получиться у ниї і тут, але забола, же вуйка вже давно неє на сьому світі.Не бери Маріє на себе непідйомну ношу, не буди лихо, доки оно тихо.Про своїх героїв-бандероцю розказуй за перевалом, а ми якісь і без твої помочі ся розбереме, ху із ху.

Д*
До *****

Ану шо ти там дурниці говориш:-)

Р
Робі

Золі ти правду говориш

Z
Zoltan

Знаю, что ничего не знаю - сказал великиой Сократ. Полностю сним согласен, хотя в одном уверен на 100: в Одессе да, но у нас на Пидкарпаттье не венгры были агрессорами, оккупантами...

*
*****

До тупих коментаторів, які поливають брудом думаючих і розумних людей: від того,що ви тут біснуєтеся в коментарях,післявоєнна риторика і факти, підтверджені Гаазьким трибуналом, залишаться незмінними-Угорщина була союзником Гітлера в 2-й Світовій війні,державою-агресором.І можете тут не лити крокодилячі сльози за "угорськими синами", бо факти річ вперта..

ДМ
До Марічка

Видно що 9 класів з великим трудом закінчила. Ліпше іде собі дале торгувати на Гід

М
Марія

07:05. Перестань водитися з наркоманами 07:04. Маттери своїй такоє кажи.

Д0
До 06:59

Відколи українці не агресори? Цікаво, цікаво. Я жию в Німеччині і туй німці українців ввжають за агресорами

М
Марія

Все з тобою зрозуміло, раз ти порівнюєш союзників агресора з хлопцями які захищають свій дім. Українці не агресори, а мадяри бул агресорами. Цілий світ засуджує гітлерівських союзників, не важно ким вони були, ніхто собі не дозволяє такі кроки крім Угорщини. І у мене є діти, тому я й пишу, бо шокована. Ви написали багато зайвої дурниці, яка не стосується питання.

ДІ
До Іген 29.05.2017 23:34

Іген вать нем. Нo чуеш, міфи - це тільки для таких дубин як ти, які крім Ніредьхазівского базарa закордоном нічого не бачив і історію свого краю, так по-чуток чув від пацанів на базарі, при торгівлі з сигаретами. Слухай неборе, ненависть породжує ненависть. Не роби всякі висновки якщо не в силі навіть прочитати і правильно зрозуміти статтю чи комент, а головне не плутай людей з різними ваговими категоріями по знанню, утворення тай інтелектуальной здатністю.

И
Иген

Останньому. Ти всмоктав в себе дегенеративну пропаганду з її безліччю міфів і чомусь вирішив, що це істина. Вивчай, друже, історію з альтернативних джерел і станеш розумнішим.

D2
Do 29.05.2017 20:21

напевно у вас дітей немає? 2-а світова війна: молоді хлопці, яких просто завербували і відправили з тилу в горячу точку (везуть боєприпаси і продоволствіє) може і ні вчем НЕ винні (як і ті хлопці яких Порох відправив в Дебальцеве). Після вибуха- на завжди залишилися на дні моря, думаю вінок і спогад вони заслуговують як і ті хлопці, які без смисла втратили життя в АТО. На початок 30-их в голодоморі більше українців загинули ніж в 2-ій світовій. Гестапівці або фуфаічні комуністи? питання філософське. Пора вже забути ту догму, яку комуністи вдолбовали вам в голову 10-ти річями, щоби підтримувати постійну неприязнь до західа. Простий приклад примирення: Аеропорт Базель (Швейцарія) побудований німцями(на німецькі гроші) в 1949 році знаходиться в Санкт Луїсі на терит. Франції. Всі держави мають свої чекінги вхід з 2-х сторін (ЄС і Швейцарія), спільний транзит, спільне обслуговування. Не впевнений що є сенс мені про це розказувати, коли прошли 70 років, а ви все ще живете в 1946-ом.

И
Иген

Загиблих по-дюдськи завжди жаль. Але виходить так, що союзників слов"янофоба Гітлера нині реабілітовують (при всій повазі до етнічних угорців)? Скоріше за все ми маємо справу з масонськими інформаційними технологіями, мета яких переписати історію та розсварити європейські народи. Зокрема, українців, угорців, росіян, русинів та ін. народи, що віками жили в злагоді. Ци так?

B
Branco

Марія +1

В
Виталий

Мария, +1

М
Марія

Мені тяжко таке сприймати. Союзники Гітлера перевозили припаси для армії Гітлера. І зараз угорська влада, не ховаючись, із сльозами на очах їх згадує. І то ще Україну називають фашистською державою. Тут не дай бог згадати Бандеру, як поляки, і євреї ревуть у весь голос, а член ЄС і НАТО вот запросто поминає славних угорських синів, вірних гітлерівських посіпак, які доклали чимало зусиль для перемоги світового зла. Я такого не розумію..

Читайте також