В офісі мукачівського провайдера провели обшуки, відкрито кримінальне провадження

1
10

За інформацією, яка надана ГУ НП в Закарпатській області, наразі розпочате кримінальне провадження, поліція проводить перевірку.

Як стало відомо редакції Mukachevo.net, до правоохоронців із заявою звернувся один з місцевих провайдерів.

В ході внутрішнього розслідування, у компанії дізнались про витік інформації щодо мобільних номерів нових та потенційних клієнтів. Отримавши доступ до інформаційної системи, що містила конфіденційну інформацію, представник іншого провайдера з листопада 2020 року систематично використовував мобільні номери для розсилки інформаційного спаму, з метою отримання конкурентних переваг та схилення до бойкоту іншого провайдера.

Потерпіла сторона викрили дії зловмисників та звернулись до правоохоронців. Mukachevo.net поцікавилось цією справою у Головному управлінні національної поліції Закарпаття.

Там зазначили, що за вказаним фактом було відкрите кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 361 Кримінального кодексу України. Йдеться про несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку.

Правоохоронці додають, наразі у справі призначені відповідні експертизи, залучені співробітники Департаменту Кіберполіції.

За попередніми даними, минулого тижня в офісі підозрюваної компанії вже відбулись обшуки, ініційовані Відділом протидії кіберзлочинам в Закарпатській області, під час яких вилучено обладнання, на якому містилась конфіднційна інформація, докази та сліди втручання в інформаційну систему іншого провайдера.

Згодом, з редакцією зв'язались представники підозрюваної компанії, яка зазначила, що чоловік про якого йдеться не є працівником компанії та використовував IP-адреси згаданого провайдера

Наразі триває розслідування.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ІВ
Іван васильовия

Шо за провайдер скажіть назву будь ласка і де їхній офіс знаходиться

С
Світлана

08.02.2022 р. подавала заявку на виклик спеціаліста до місцевого інтернет-провайдера, наступного дня отримала рекламне SMS від StarTelecom, хоча подавала заявку в іншу компанію.

Т
Тетяна

І мені також прийшло смс повідомлення від старт телеком після відправлення заявки іншому провайдеру

Д
Дмитро

14.01.2022 р. подав заявку на підключення до місцевого інтернет-провайдера, через годину отримав SMS спам-повідомлення від іншого провайдера - StarTelecom, при тому що ніколи не давав цій компанії дозвіл на обробку персональних даних.

Т
Тетяна

І мені також прийшло смс повідомлення від стар телеком після заявки іншому првайдеру

Б
Батя

чи startelecom

ДР
До редакції

Це стртелеком ??

ДД
До Дюсі

Смс від Стартелекому , мені так само прийшла така після подачі заявки на підключення у іншого провайдера

ДР
до редакції

назва є у провайдера?чи ви не знаєте?

Д
Дюсі

То фірма Шутка? ДВС Сат

Читайте також