В понад 120 навчальних закладів Закарпаття виявили порушення санітарних норм

7
0

Про результати комісійного обстеження закладів освіти перед початком навчального процесу повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

Так, в ході обстежень порушення санітарного законодавства виявлено в 45 дошкільних та 78 загальноосвітніх навчальних закладах. Основні порушення, виявлені фахівцями: недостатня кількість холодильного, технологічного обладнання, посуду, відсутність медичних книжок у працівників, незатверджене примірне чотиритижневе сезонне меню, відсутні угоди на вивезення ТПВ, на дератизацію, дезінфекцію та дезінсекцію тощо. Основною причиною несвоєчасного підписання Актів готовності – відсутність результатів лабораторних досліджень питної води на момент обстеження закладів.

За результатами виявлених порушень керівникам закладів дошкільної освіти надано 121 пропозицію, закладів загальної середньої освіти – 232, 2 - в ПТНЗ та 1 в інтернатному закладі.

В ході обстежень проводились лабораторні дослідження якості питної води, відібраної в закладах освіти лабораторією Держпродспоживслужби – 237 зразків на санітарно-хімічні і 313 зразків на бактеріологічні показники, всі без відхилень від норм.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також