В Рахові стартував конкурс колядок "Віфлеємська зірочка"

14
0

Вже четвертий рік поспіль на Рахівщині відбувається огляд-конкурс колядницьких груп та вертепів серед вихованців дитсадків та молодших школярів.

Колядки, щедрівки та народна творчість допомагають вивчити, пізнати стародавню історію наших предків, багату культуру, віру, вірування, світогляд українського народу.

Цьогоріч огляд-конкурс проводиться з 9 по 14 січня 2014 року, і розпочався він у залі засідань районної ради, повідомляє Рахів.ін

З самого ранку малеча, що прибула з батьками та вихователями, з різдвяною атрибутикою, активно проводила репетиції та перевтілювалася у біблійних та українських нароних героїв. Вивчення та відродження української звичаєво-обрядової культури, дослідження витоків українського Роду, його святинь, спрямоване на те, щоб запалити в дитині жагу до духовної культури стимулювати їх до творчості.

Мета конкурсу - виховати у дітей повагу до народних традицій, бажання брати активну участь у святах.

Цьогоріч до складу оргкомітету і журі увійшли: досвідчені вчителі, вихователі, представники професійних та творчих спілок, помічники-консультанти народного депутата Верховної Ради України В.В. Петьовки, депутати обласної та районної ради. Голова журі - Іван Кобака - викладач Рахівської дитячої музичної школи, Кокирч Люба Миколаївна - зав. методкабінетом Рахівського районного будинку культури, Піцура Тетяна Петрівна -  зав. методкабінетом  управління освіти Рахівської районної державної адміністрації, Сагайда Микола Васильович - депутат Рахівської районної ради, Шутко Михайло Михайлович - настоятель Пантелеймонівського храму м. Рахів.

Як відмітив голова журі Іван Кобака, серед дітей шкільного віку більше виділялися талановиті юні особи. В ДНЗ таких зірочок поки що менше. Михайло Штефко подякував діточкам та їхнім наставникам за участь і хорошу підготовку, а також вручив подарунки. Крім того, він висловив сподівання, що в наступному році уже всі виховні та шкільні навчальні заклади району придєнаються до участі у конкурсі та черпатимуть більше матеріалу з рідної колоритної спадщини,а не грішитимуть  запозиченнями з  інтернету.

Цьогоріч в конкурсі взяло участь 16 колядницьких груп з міста Рахова - десяти ДНЗ та шести загальноосвітніх шкіл району.

Серед дошкільнят перше місце та караоке-систему виграли дітлахи з села Видричка, друге місце та пральну машину - малята з с.Богдан, а третє призове та килим для ігрової кімнати повезли вихованці Рахівського ДНЗ №2.

Серед  школярів переможцями стали: Рахівська ЗОШ №3, Розтоківська та Рахівська ЗОШ №1. Їх, за 1, 2 та 3 місця нагороджено караоке- системою, кінопроектором та телевізором. Окрім цього, для всіх конкурсантів  підготували заохочувальні призи. Для наймолодших команд – розвиваючі іграшкові набори, а старшим – великі набори спортивного інвентарю. Слід зазначити, що усі юні даруванням, котрі сходили зі сцени, отримали подарункові набори із солодощами. Подбали організатори і про чай та солодке частування конкурсантів, які чекали свого зіркового часу. У фойє їх пригощали чаєм та печивом.

Нагадаємо графік проведення огляду-конкурсу для дошкільних навчальних закладів:

смт. Ясіня, актовий зал ЗОШ №2 – 10 січня 2014 року, початок – о 10 год.

смт. Великий Бичків, будинок культури – 14 січня 2014 року, початок – о 9 год. 30 хв.

Графік проведення огляду-конкурсу для загальноосвітніх навчальних закладів:

смт. Ясіня, актовий зал ЗОШ №2 – 10 січня 2014 року, початок – о 12 год.

смт. Великий Бичків, будинок культури – 14 січня 2014 року, початок – о 13 год. 30 хв.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також