В Румунії священник втопив немовля під час хрещення

22
20

Обряд, який закінчився трагедією стався у місті Сучава, що за 40 км від України.

Як повідомляють журналісти BBC Україна, у 6-місячого малюка зупинилося серця після того, як його тричі занурили у святу воду.

Під час розтину у легенях дитини знайшли воду. Прокуратура почала розслідування щодо священника, який проводив хрещення.

Небайдужі громадяни створили петицію, яка за добу набрала понад 70 тис. підписів за внесення змін до ритуалу хрещення.

Єпископ Румунської православної церкви, архієпископ Каллиник підтримує реформу.

Він заявив румунському сайту Adevarul, що вірить: в майбутньому практику занурення дитини у воду переглянуть і "знайдуть оптимальне рішення для дотримання [церковних] таїнств і запобігання небажаних інцидентів".

Чи зможе трагедія змінити обряд?

Якщо через смерть дитини змінять ритуал хрещення, це призведе до розколу в православній церкві Румунії.

Деякі церковники не проти змін, але інші чітко заявляли про бажання зберегти архаїчний обряд занурення дитини у воду з головою.

Серед вищого духовенства реформу підтримує архієпископ Арджешський Каллиник.

"На деяких іконах Ісус стоїть у воді по шию і, схиливши голову, приймає хрещення, поливаючи голову святою водою", - пояснює він.

Однак архієпископ Томісській Феодосій налаштований більш войовничо.

"Ми ніколи не змінимо ритуал. Канони цієї релігії існують вже понад 1000 років, - каже він. - Ось чому ми не змінимося. Нас не залякати".

Православна церква Румунії не схильна до реформ, але ця трагедія під час хрещення може призвести до змін.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

А
Агностик

....до тебе , мабуть !? По ходу конспірологічних "думок" твого кругозору . Інфа про "найбільш віруючих в наукових колах" тобою також перебільшена . У 2010 році був в Швеції (Стокгольм) в будиночку мерії міста , в котрому відбувається акція по нагородженню Нобелівських лауреатів . Проходить у звичайному актовому залі (орендованому , до речі, виключно для цього дійства). Спілкувався з декотрими . Тому і маю впевненість про твою необізнаність у цьому сегменті.

А
агностикови

а якщо тобі повісти, що серед нобелівських лауреатів, серйозної професури (фізиків, лікарів, хіміків та ін. прикладників не з купленим папірям, а дійсно науковців) сами й великий відсоток віруючих? Не повіриш, бо твоя віра каже, що у Бога вірять неудачники, якими вони не є. Чим більше людина узнає про світ, тим вона нижче уклоняється перед Тим, Хто то запустив. Правильно кажеш, але люди як діти, не повіш 3-річній дитині, що не можна пальці дівати у розетку, "бо там є направлений рух негативно заряджених частинок, що має корпускулярно-хвильову природу (це ще феномен, ні?)",і може цей потік пройти через тебе і уразити найбільш водянисті органи. Ні, ти скажеш "не можна, бо буду бити", або поствиш заглушки. Не будеш казати, що може з тобою нічого не станеться, бо у тебе руки сухі, а може...Не розсипати бісер перед свиньми, бо попруть лабами, розвернуться і тебе розтерзають...Се про кого, догадайся?

*
*****

Агностик: +100%.

А
Агностик

Погоджуся з коментарями нижче , щодо обливання брудом з голови до ніг , так самоназваних "віруючих" . По видимому , вони якраз із категорії тих людей , котрі вказані в моїй класифікації потенційно релігійних громадян. Як правило , неудачники по життю надто тяжко переносять свій стан. Це ціла трагедія. Тому я зла на них не тримаю. Як кажуть релігійні фанатики : бог їм суддя. Сам будь ЛЮДИНОЮ , живи по СОВІСТІ так , щоб від твого існування не було нікому погано тоді і ніякий бог не знадобиться. Якщо ти не в змозі визначити для себе, що таке ДОБРЕ і що таке ПОГАНО , то ти якби дарма живеш .

ДА
До Агностик

Зараз всі віруючі почнуть казати тобі: "Ублюдок ти йoбаний! Тобі ніхто нічого не казав про твою віру, не чіпай нашу! А інакше я во ім’я Бога вб’ю тебе аби ти не ображав почуття віруючих" Але я тебе підтримую і дуже сильно сподіваюсь, що вся ця віра в Бога скоро закінчиться і люди почнуть думати своєю головою!

М
ммм

Агностик правий. 99% людей шо ходять до церкви в руки не брали Біблію і не читали її. То скоріше як обичай такий у неділю іти. Ідуть «просто постояти» бо так треба, бо всі ходять в ми ідеме

А
Агностик

.. товстопузих аферистів в рясах і не понесе в культові будови гроші , для втіх педофілів , розбещенців і алкоголіків , що іменують себе слугами божими . Віра , друже (до дошнику 19:28) буває різна . Є віра в ДОБРО , СПРАВЕДЛИВІСТЬ, в ДРУЗІВ , в БАТЬКІВЩИНУ і навіть в світле майбутнє. Це віра здорових людей нравственно , котрі звикли всього добиватися своїми силами , а не уповати на збірник вітхозавітних єврейських анекдотів . Віра ж в бога - є віра , людей зломлених , чпустошених , можливо навіть обманутих , не віруючих ні у що . Ці люди вже перестали вірити в краще і їм потрібен духовний наркотик . Ось тут і вступають у справу синдикати по торгівлі духовними наркотиками , що називають себе церквами . Все це стосується всіх конфесій без виключення , крім хиба-що тільки буддизма , котрий не знає користі і ніщо не вимагає від людей . Так почни із себе. Викорчуй лукавство і лицемір'я душі. Спілкуйся не з кадаврами , а з живим і розумними людьми. І життя твоє зміниться на краще

А
Агностик

Людина - є творець своєї ДОЛІ. Хто уповає на потусторонні сили , той слабий розумом і душею. В основі всього цього лежить звичайне невіглавство. Тому фанатами всеможливих вірувань стають , в першу чергу, домогосподарки , осатанівші від сну розуму , бувші алкоголіки , котрим вже практично нічим думати , нещасні старушки , про котрих всі забули і котрі шукають втіху в релігії. Сюди ж я віднесу просто неосвічених людей, котрі не в змозі знайти відповіді на своє питання , чому їм так не таланить в житті. Сюди ж , з прикрості змушений віднести нещасних інвалідів дитинства , котрим гірше всіх і релігія стає для них останнім притулком в пошуках справедливості в житті. Бувші наркомани , зазвичай вбивці , особливо в місцях позбавлення волі. Сюди я також відніс би жертв зруйнованих шлюбів, також осіб, котрі чудом уникнули смерті або вижили випадково . Список цей великий. І немає зміста продовжувати його. Людина , що вірить у свій розум і сили не потребує в нашіптуванні ...

ДД
до дошнику

то шо ти нігіліст, і ти віриш у то, шо Бога не є, то щи нч не значить, точніше указує твою неповагу до віруючих інакше, як ти. Не афішуй свою ницість. А біда ся стала, бо так мало ся стати. І то не Бог так хотів, а скоріше противник Бога. І ти ся тому не радуй. То біда

ДІ
До Ігора

Якби наші краяни хоч інколи читали Біблію (хоча б ті 4-и Євангелія , котрі "дозволив" їм читати Рим з понад 50-ти вже відомих і які не увійшли в канонічну біблію) , а не ходили в ці будинки по НАДАННЮ ПЛАТНИХ РИТУАЛЬНИХ ПОСЛУГ НАСЕЛЕННЮ на незрозумілий текстовий понос і співанки - то багато хто з них був би здивований багатьма не стиковками у писанні з дійсністю , яку нав'язують їм випадкові люди "в рясах" . Бізнес -проект на розумово -відсталих субстанціях.

М
Мукачівець

Треба відходити від середньовічних обрядів. Представники других релігій не хрестять дітей. І якось живуть

СД
СПРАВЕДЛИВИЙ До Петра

Треба думати , що РИТУАЛЬНІ ПОСЛУГИ , як то хрещення і взагалі місце існування ІСТИНИ відомо ТІЛЬКИ вам ? P.S. думка релігійних фанатиків ніколи не мало ваги серед освіченого і самодостатнього населення.

І
Ігор

В Біблії написано, що хреститись мають люди свідомо, а не примусово хрестити дітей, які нічого не розуміють. Але хто сьогодні читає Біблію? Усе бізнес

П
Петро

До Дідо: кіть не знаєш нашо хрещення та помовчи, розумним виглядатимеш.??????

К
Кефа

То треба було так сятити оби утопити? В голові не укладуєся.

1
111

Православні нелюди

ЖГ
Жидам Газ! -(В Камерах...)

Де тот Піп ромунськоциганський??? Най Прийде та Посятить Нашого Презедента Жида! Ми йому будемо вдьячні!

М
мукачівець

21 століття...якісь ідіоти несуть дітей мочити у воду другим ідіотам..дебілоїди йо6ані

Г
Гріх

Може Копалець був Грішний!

Д
Дідо

Бідноє дітвача. Вообще мож обойтися без того хрещення

Читайте також