В СБУ області розсекречують книги

6
0

з метою збереження історичної памяті

Службою безпеки України проводиться просвітницька робота з надання допомоги освітнім та науковим закладам, державним та громадським установам з метою збереження історичної памяті українського народу.



В останні роки СБУ розсекречено та систематизовано архівні документи, які дали можливість об’єктивно висвітлити події ХХ століття та історичне минуле нашої держави.



У взаємодії з Українським інститутом національної пам’яті підготовлено добірку книг та документальних фільмів, які розкривають трагічні сторінки національно-визвольного руху, а також найжахливішої за масштабом трагедії Голодомору 1932-1932 рр. в Україні, як геноциду українського народу.



20 травня в конференц-залі історичного факультету Ужгородського національного університету заступник начальника Управління СБУ в Закарпатській області Олександр Лях передав вузу в особі проректора УжНУ Олександра Сливки та декана вказаного факультету Володимира Фенича унікальні книги та документальні фільми «Хлібна гільйотина», «Технологія геноциду», в яких висвітлені тогочасні трагічні події.



Розсекречена спецслужбою література та фільми стануть у пригоді науковцям, студентам, журналістам і просто не байдужим до рідної минувшини громадянам.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також