В старому селі Ужгорода відбувалися коляди (ФОТО)

16
0

Обласний фестиваль "Коляди в старому селі" в неділю, 12 січня, відбувся на славу.

В значній мірі цьому посприяла і тепла сонячна погода. Прямо на території Музею народної архітектури і побуту під відкритим небом була встановлена сцена, на якій виступали колядницькі колективи з цілої області. Тячівський, Міжгірський, Хустський райони...всі старалися, як могли.

Також на території розташувалися намети з фанками, шашликами та вином. Як зазначають працівники музею, цього року міська влада не поскупилася і вперше за всю історію фестивалю виділила музею столи та столики для частування. Ще й домоткані коври організувала.

Саме ж дійство розпочалося зі святкового богослужіння в Шелестівській церкві архангела Михаїла XVIII століття. Після цього гості фестивалю побували на його урочистому відкритті розпочали перегляд виступів колядників з вертепами, чортами, ангелами, циганами тощо. Також на заході сценку з "Назара Стодолі" показував колектив обласного драматичного театру.

Паралельно на території скансену можна було сфотографуватися в автентичних костюмах закарпатців, а у кожній хаті була представлена кухня відповідного району області.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також