В столиці Румунії пройшла акція протесту через карантинні обмеження

7
1

6 травня акція протесту проти обмежувальних заходів, введених в Румунії через небезпеку нового коронавируса, пройшла в Бухаресті.

В акції взяло участь близько 100 учасників. При цьому присутні навмисно порушили заборону на збори більше 3-х осіб, не мали при собі ні рукавичок, ні захисних масок.

На думку протестуючих, обмеження порушують Конституцію Румунії. Крім того, громадяни заявили про цензуру ЗМІ, розкритикували законодавство країни і зажадали відставки керівництва республіки.

Міністр внутрішніх справ Марсель Вела надіслав послання для тих, хто "збирається у великі групи" і ігнорує заходи захисту. На його думку їхні дії можуть загрожувати здоров'ю населення, зважаючи на те, що пандемія не закінчилася.

"Я роблю це від імені всіх тих, хто витримав і дотримувався правил два місяці, бажаючи зупинити та зменшити пандемію, борючись за захист здоров'я близьких. Шановні, вірус ще не переможений!", - написав міністр у Facebook. Він закликав не робити таких помилкових кроків, які загрожують здоров'ю і життю невинних людей.

Міністр підкреслив, що якщо хтось з тих, хто нині збирається в такі групи, стане позитивним, то всі, хто контактував з ними, залишатимуться вдома на карантині ще на 14 днів, замість того, щоб "насолоджуватися релаксацією" на свіжому повітрі.

"Використовуйте свою енергію лише для того, щоб робити красиві речі та зберігати своє здоров'я, а також і здоров'я тих, хто вас оточує", - йдеться у повідомленні.

Коментарі

С
Саша

Хоть где то есть здравомыслящие

Читайте також