В сусідній Угорщині схвалили застосування російської вакцини "Спутник V"

10
31

Угорський регулюючий орган заявив у середу, що видає шестимісячний тимчасовий дозвіл на застосування російської вакцини "Спутник V".

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico, генеральний директор Угорського національного інституту фармації та харчування (OGYEI) Матяш Сентівані, виступаючи по угорському державному телебаченню, Сентівані сказав, що дозвіл був виданий на шість місяців і може бути продовжений один раз ще на шість місяців.

"Ми дали дозвіл на використання (вакцини) на території Угорщини", - сказав Матяш Сентівані.

Угорський вебсайт Origo.hu повідомив, що регулятор також схвалив вакцину AstraZeneca. Втім наразі не ясно, коли російська вакцина стане доступною для угорців.

Державні ЗМІ повідомили, що OGYEI очікує відповіді від Національного центру громадської охорони здоров'я (NNK), який, як очікується, протягом декількох тижнів оприлюднить свій висновок щодо вакцини.

У відео на Facebook міністр закордонних справ Петер Сіярто заявив, що юристи уряду Угорщини працюють над проєктом контракту на поставку російської вакцини.

Лазівка 2001 року дозволяє країнам ЄС схвалювати вакцини проти коронавірусу без участі Європейського агентства з лікарських засобів в екстрених випадках. EMA поки дало розробникам вакцини "Спутник V" тільки наукові рекомендації.

Зазначимо, раніше Угорщина відмовилася від російської "вакцини".

Нагадаємо, 26 грудня Угорщина розпочала вакцинацію від COVID-19 та стала першою з країн ЄС, де розпочали зчеплення від коронавірусу вакцинами Pfizer-BioNTech.

Окрім вже відомих вакцин, Угорщина розробила власну вакцину і вже тестує її на тваринах.
Також радимо глянути, як проходили перші вакцинації від Covid-19 у Ніредьгазі та Дебрецені.

Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Й
Йовжій

Исе Порошенко из долі коменти написав ?

П
пенсіонери

трикратного крадіяку пенсій клоуняку-зеленяку вниз рилом на гілляку!!!

Е
Еге

Народ вимагає негайний імпічмент трикратному крадію пенсій клоуну вовіку зеленському з посадкою довічно на нари!!!!

Е
Еге

хай трикратного крадуна пенсій клоуна зеленського і його ЗЕндер-банду нею проколять китайською вакцинякою щоби подохли ці шакали!!!! «СМІЛІШЕ!»: Зеленського Трикратного Крадуна Пенсій ШТУРМУЙТЕ В КОНЧАЗАСПІ і САДЖАЙТЕ НА КОЛ, НА ЯКОМУ ЧУТИ ЗЕ-клоунські КОМАНДИ РОСІЙСЬКОЮ МОВОЮ БЕЗСОВІСНО ГРАБУВАТИ мізерні ПЕНСІЇ В ПЕНСІОНЕРІВ!!!!! Відповісти

ДС
де справедливість?

трикратний крадій пенсій зелупа-клоун копита потирає й радіє ... бо вже не треба платити пенсії...лиш ллє крокодилячі сльози покозухою і грабує далі пенсії!

Й
Йовжій

Туй усі нижні.

ДН
до нижнього

Смерека на макітру гепнулася, коли ліс крав?

Щ
ЩеняВмерло

На Цензорі пишуть. Што ліпше издохнути уд сього віруса, справжнім Пацріотом. Ги мавуть іх колоти сим Спутником. Який нидай Боже може може превратити справжнього майдауна на моцкаля.

Г
Гостья

Это они "крокодил" по-новому, "спутником", называют?

І
іштван

Ніколи не думав ош закарпатці такі надуркуваті!

Щ
Щирий

Я також вже вколовся вацкиною Спутник V, яка є насправді сумішшю чіфіря, одеколону "Тройний" і крокодилу. Але правда є в неї одна побічна дія - почав бігати сюди на сайт і з вилупленими очиськами верещати в коментах "заперевааааальні! поляаааааки! щиииииирі! поцреоооооти! супруууун! майдаааааан!"

Щ
Щирий

Якшо у Вас не має ворогів , то Вам за перевал. Заперевальні їх знайдуть полюбе. Чим гірше для Батьківщини, тим для них краще. Поляки їх у біді не залишать

БМ
Бывший Майдаун

Я усе быв дуже упоротый Майдаун, а учора ня укололи сим Спутником, а инись рано заспівавим гімн СССР. Люди штося сисе робить.

Д0
До 04:15

Тормозе, читати знаєш? Дурки закриті із-за реформ Супрун. Дай гроші на білет до Майдана. Може там і кар‘єру зроблю як Танька Чорновол

М
москаль

Не вадьтеся,дівчатка!Усі гуцули будуть вакциновані,чіповані і пронумеровані.

0
01:41

Гукане, в дурку повернися, сказано тобі було!

Д0
До 00:14

Не можу. Супрун розпустила дурки. Мушу йти на Майдан. Лем там дурка робить вже сьомий рік. Дай грошей на білет.

0
00:05

Гукане, в дурку повернися!

Д2
до 23:47

Побратиме! Я ж свій-поцреот майданний в вишиванці і татухою на жопі в виді тризуба! А ти мене, побратима, в Лаптестан виганяєш. Лихо твориш, побратиме!

ДН
до нижнього

Ну то чеши до своїх сородічів в Лаптестан, і там колися хоть "Спутніком", хоть метадоном з крокодилом.

П
Поцреот

Здохну, але не вакцинуюся «Спутніком». Краще буду жебрати від китайця якусь ліву вакцину. Сала Украіні!!!

Д
дідо

добрі ош у ня гукановірус удколи ня справили а тим ко має гукановірус ниякий короновірус ся не страшний.

Д
дідо

уже й меркелька за неї виступає лем тупорилі мавпи в вишиванках всякі дибо-любко-хуятові все вонявуть.

З
Заблуждения

Еще не разрешили!

Q
Q

Я люблю Путина и ненавижу зеленского.

С
Санітар

Який жах! Навкруги агенти Путіна!

А
айно

устами Romario глаголит iстина

М
Мункач

Мадярам респект,укри опять куплять китайское говно,і спишуть міліони

М
майдаун

ідіоти, а мені што уколють? Добре шо лем дозволяуть, а не купувут

R
Romario

Укрія зможе розпочати массову вакцинацію в кращому випадку в 2022 році. Гордий галіцай краще здохне, ніж буде використовувати вакцину із РФ. Дебілоїдний народ, який немає нічого спільного з підкарпатськими русинами.

ДЛ
доктор Лабич

Незабаром у Перечині відбудеться велике Віче, на якому спочатку мене ознайомлять з клятвою Гіппократа, бо в силі своєї "медичної високоосвіченності", не знаю що вто таке, а пак може й вакцину завеземо і постараємося це зробити перед прозорою приватизацію райлікарні. У Віче приймуть участь колишні ітеперішні чорновози та "еліта" лемківського краю, нинішній фивник Іван Тупиця, Петро Неберущий, Суддя Непитущий та інші мої кориша,- знані злодії Перечинщини.

Читайте також