В системі державного управління Закарпаття триває реорганізація

4
1

У рамках системних реформ у сфері державного управління згідно з Указом Президента України “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади” в грудні 2010 року створено Державну реєстраційну службу України. Торік Указом Президента затверджено Положення про Державну реєстраційну службу України (Укрдержреєстр)

 

Відповідно до даного документа вона є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через Міністра юстиції України та входить до системи органів виконавчої влади.
 
Безумовно, створення централізованої служби Укрдержреєстру є черговим кроком на шляху становлення України, як правової, демократичної держави. В рамках комплексних реформ, які сьогодні активно впроваджуються у країні, зокрема, у системі управління, в першу чергу неможливо обійтися без оптимізації роботи територіальних органів юстиції. Виходячи з вищенаведеного, у рамках реорганізації до організаційно-штатної структури Міжгірського районного управління юстиції увійшла новостворена реєстраційна служба та відділ державної виконавчої служби.
 
Основним завданням реєстраційної служби на даному етапі стала державна реєстрація актів цивільного стану, легалізація об’єднань громадян, інших громадських формувань. Згодом вона перейме повноваження у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а в разі відповідних змін у законодавстві — також у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців.
 
До структури новоствореної реєстраційної служби Міжгірського РУЮ входять відділ державної реєстрації актів цивільного стану, сектор державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, провідний спеціаліст реєстраційної служби з питань легалізації об’єднань громадян. Організацію роботи та забезпечення реалізації державної політики за напрямками діяльності служби покладено на її начальника Віталія Івановича Цімботу.
 
Подальше інформування населення про роботу управління юстиції та зміни в законодавстві, які стосуються зазначених вище напрямків діяльності, будуть здійснюватися керівниками структурних підрозділів.

Коментарі

V
vik

В системі

Читайте також