В центрі Ужгорода буяють отруйні рослини (ФОТО)

17
8

Небезпечний борщівник цвіте на набережних річки Уж.

Рослина розкинулась біля річки по обидва боки ужгородського пішохідного мосту. За останні роки проблема розростання борщівника набула неабиякого розмаху в області – він росте біля доріг та річок, часто в місцях, де відпочивають краяни.

Борщівник — отруйна рослина, дотик до якої може викликати подразнення та опік шкіри. Найсильніші опіки борщівник викликає, стикаючись з шкірними покривами в ясні сонячні дні. Але щоб отримати опік, достатньо і нетривалого і несильного опромінення сонцем ділянки шкіри, забрудненої соком рослини. Як правило, на уражених ділянках шкіри виникає опік другого ступеня (пухирі, заповнені рідиною). Час прояву опіку - від кількох годин до кількох діб. Особлива небезпека полягає в тому, що дотик до рослини перший час не дає жодних неприємних відчуттів і ви можете просто не звернути на це уваги, повідомляється на сайті МНС.

Мukachevo.net

Коментарі

1
1

Ця ситуація по всій області, їхав на поїзді зі львова, дивився у вікно, того борщевика повно!

Б
Ботанік

Головний "Борщівник" мешкає в селі Т.Бистра на Перечинщині. Ось звідти водою занесло насіння борщівника в річки й до Ужгорода. Ви непровбували ще воду яку п"єте після Перечинських очисних.

P
Petro

A pokosutu ne probyvalu?

ІП
Іван Пальо

в цьому році особливо много, і за городом тоже.

1
123

де ви акое слоао знайшли"буяють"?

Р
Роберт

Погорєлова з Волошином разом голими би туди скинути в бурян. Нічим не займаються абсолютно тільки один одного брудом обливають. Ями, сміття, буряни.

В
Васькови

Так зберай урожай

В
Васько

А в центрі Мукачва тіпа нє? від самої Венеції в сторону Черьомушок ціла плантація...

Читайте також