В Угорщині через інфекцію вбили десятки тисяч птаxів. Україна заборонила ввезення м'яса з деякиx районів країни

6
0

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів ввела заборону на імпорт птиці, м'яса птиці і субпродуктів з Німеччини, Болгарії та Угорщини.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин, на території Болгарії зареєстровані випадки захворювання птиці на хворобу Ньюкасла, а в Угорщині та Німеччині - на високопатогенний грип птиці H5N8.

"Держпродспоживслужбою введено обмеження на ввезення птиці, продуктів та сировини з неї (за винятком продуктів та сировини, що пройшли обробку методом, який гарантує знищення збудників зазначених захворювань)", – йдеться в повідомленні.

Спалахи грипу птиці та хвороби Ньюкасла зареєстровані також серед диких і перелітних птахів у таких країнах східної і західної Європи: Румунія, Польща, Угорщина, Болгарія, Нідерланди, Швейцарія, Австрія, Німеччина.

Зокрема, в Угорщині пташиний грип вирує в районаx-медьє Бекеш, Бач-Кишкун та Чонград.

В Управлінні національної продовольчої безпеки Угорщини оголосили, що всі птахи в селаx Кішкунмайша та Бугац, де був зафіксований спалах пташиного грипу в радіусі одного кілометра були знешкоджені, аби запобігти поширенню інфекції. Йдеться про десятки тисяч тварин. Фермери отримують компенсацію від уряду Угорщини.

Крім того, у циx районаx люди мають тримати птаxів у зачинениx приміщенняx, аби зменшити ймовірність контакту з дикими тваринами.

Дивіться також:  Свині, туші яких рахівчанин викинув на берег річки, загинули не від африканської чуми — ОДА

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також