В Угорщині досі не можуть з'ясувати причини ДТП, в якій загинуло 8 людей та 46 поранено (ФОТО)

8
1

Трагічний випадок з автобусом, який повертався з Хорватії до Угорщини вранці у неділю забрав життя восьми людей, ще 48 отримали поранення.

Смертельна аварія сталася близько 5-ї години ранку на автомагістралі М7. Перекинувся автобус із 56 пасажирами, у тому числі постраждали двоє водіїв.

Утім причини катастрофи досі невідомі. Станом на понеділок не прозвучало жодної офіційної заяви ні від поліції, ні від Національного підрозділу з ліквідації наслідків стихійних лих щодо причин.

Зазвичай у таких випадках у аваріях такого роду звинувачують водія. Або несправність транспортного засобу. Син одного з водіїв (Ласло М.) розповів журналістам, що вважає обурливим те, що люди роблять висновки і кажуть, що водій, напевно, заснув. За деякими даними водії помінялися місцями за 15-30 хвилин до аварії. Ласло М. - одна з восьми жертв, які втратили життя.

Інший водій Янош - вилетів через лобове скло під час аварії, отримав травми, але дивом залишився живим. Але загинула його 70-річна матір, якій він зробив подарунок на день народження - поїздку до Хорватії.

Очевидці кажуть, що у автобуса вибухнули шини і саме тому водій міг втратити керування.

"Я прокинулася від страшного звуку, побачила як наш автобуса врізався в огорожу, а потім перевернувся, - розповіла одна з постраждалих. - Всі почали кричати, почалася паніка, було ще темно, і ніхто не знав, що сталося. Люди волали про допомогу. Це був повний хаос. Моє обличчя також було у крові".

Жінка підтвердила, що водії помінялися місцями приблизно за півгодини до аварії. Вона впевнена, що втома не могла стати причиною трагічного випадку.

У автобусі їхало двоє дітей, які, на щастя, майже не постраждали, отримали легкі травми

Співчуття жертвам ДТП висловив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, від України - міністр МЗС Дмитро Кулеба.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

J
jozsi

durrdefekt https://www.hellovidek.hu/utazas/2021/08/16/tulelo-mesel-a-pokoli-tragedia-reszleteirol-durrdefekt-okozta-a-szornyu-balesetet

Читайте також