В Угорщині навчали літати собак (ФОТОРЕПОРТАЖ)

33
0

Собачий фрізбі, він же діскдог, він же скайхаунд – порівняно молодий вид спорту, що поєднує в собі елементи рухливих ігор, дресури і еквілібристики.

Офіційною датою народження дог-фрізбі прийнято вважати 4 серпня 1974, коли на стадіоні Лос-Анджелеса під час бейсбольного матчу, що транслювався в прямому ефірі по всій країні, 19-річний студент з Огайо Алекс Стейн та його пес уіппет Ешлі перестрибнули через паркан і влаштували на очах у публіки справжнє шоу: Стейн кидав своєму вихованцеві пластикові літаючі диски, а той, підстрибуючи і перевертаючись у повітрі, віртуозно ловив їх на льоту. І хоча Стейна вже через кілька хвилин заарештувала поліція, його ексцентричний вчинок не канув у небуття - вже рік потому Алекс Стейн, Ірв Ландер і Елдон Макінтайер змогли організувати перший Чемпіонат Світу з Собачому Фрізбі, а знаменитий Ешлі три роки поспіль був на ньому кращим спортсменом.

Талановитий уіппет і його господар виступали навіть у Білому Домі, показуючи свої кращі трюки президентові США і його родині. Сьогодні змагання з діскдогу проходять в усьому світі і часто складаються з трьох дисциплін: кидки диска на точність і дальність, а також фристайл - трюки з тарілкою у вільному польоті.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також