В Угорщині офіційно відреагували на "прорив" кордону вантажівкою з 32 українцями

66096 33

Поліція Угорщини офіційно прокоментувала інцидент, який стався на українсько-угорському кордоні.

Нагадаємо, що 9 червня вантажівка ГАЗ-66 з чорними військовими номерами прорвалась до Угорщини через державний кордон. У автівці перебувало 32 українських громадян, яких затримали угорські прикордонники. Випадок стався на ділянці "Косино" та "Велика Бийгань".

Інцидент прокоментували у Головному управлінні поліція на запит журналістів видання Magyar Nemzet.

"Іноземні шукачі притулку, які прибули до Угорщини та потребують міжнародного захисту, є захищеними на основі чинного угорського та міжнародного законодавства. Під час процедури надання притулку органи влади вирішують питання щодо статусу біженця чи статусу захищеного статусу шукачів притулку, і під час процедури вони перевіряють, чи мають заявники право на захист від повернення або екстрадиції. Поліція області Саболч-Сатмар-Берег наразі розслідує обставини зазначеної справи в офіційному порядку", - повідомили у поліції Угорщини.

Видання зазначає, що офіційна відповідь з боку представників влади свідчить про те, "що українські біженці дійсно прибули до нашої країни".

Інше угорське видання ORIGO у свою чергу зв'язалося з головою прикордонного села Барабаш, неподалік якого відбулися зазначені події, але він також не зміг надати більш точної інформації.

За інформацією порталу, транспортний засіб, який у незаконний спосіб перетнув кордон, на момент прибуття правоохоронців на місце події був уже порожній, а порушників кордону затримали вже на околиці села.

Отже, подальша доля затриманих "ухилянтів" незрозуміла.

Коментарі

З
закарпатець

цікаво коли прийде війна до мадярів куда будуть тікати на аантажівках??!

M
Magyar

Орбан їх не удасть назад

О
Олексій

Подейкують, що то були представники силових структур, а не рядові громадяни.

P
Pmtrop@i.ua

Виявляється якщо потрібно то прикордонники можуть зробити кордон дірявим, а так кордон охороняється що без дозволу і пташка через кордон не пролетить

С
Сергій

Прикордонники продажні!

Д
Ділаш

То мукачівські ділаші роботу зробили.

В
Вован

Та Угорщина їх не видасть, попросять політичного притулку і все

O
Oleh

Мадярони недороблені?

В
Влад

То запроданці. Вища міра. Смерть тварям

Д
Детально

Отже, подальша доля затриманих "ухилянтів" незрозуміла ))))) Ржу 🤣

Читайте також