В Угорщині планується засідання Ради угорської діаспори при прем’єр міністрі Орбану

6
0

Дане засідання планують провести 15 листопада де також будуть говорити і про Закарпаття. Загалом засідання ради – це такий собі звіт про життєдіяльність угорської нацменшини у інших країнах Європи, а також звіт допомоги від угорського уряду такій верстві населення.

Попередньо усі учасники зустрічі вже обговорили деякі речі, які будуть представлені прем’єру Орбану, а також пройшлися по цифрам та планам на майбутнє.

Однією із головних тем стало те, що приріст населення виріс і Угорщина має 1 мільйон 38 тисяч нових громадян ( це зумовлено із роздачею угорських паспортів не тільки на території Закарпаття), а у планах ще декілька десятків тисяч.

Іштван Грежа зазначив, що особисто присутнім на території Закарпаття бути не зміг, адже українській стороні не сподобалась назва його посади, але має можливість контролювати хід подій і розподіл допомоги в області. Тож із запланованої програми у 39 міліардів доларів вже використано 33. Здано у експлуатацію 103 відремонтованих садочків. Також Іштван Грежа зазначив, що виріс значний інтерес до курсів угорської мови у регіоні. Їх провели для 16 тисяч осіб за два роки.

Слід зазначити, що крім теми допомоги угорській діаспорі обговорювали і теми присутності членів угорських партій у парламентах інших країн та у регіонах де компактно проживає угорська нацменшина, наприклад таких як Сербія та Словаччина.

У зустрічі візьмуть участь 87 представника ради діаспори та 21 гість. У анонсі зазначають, що представники угорських організацій із Києва та Львову також візьмуть участь у засіданні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також