В Угорщині прирівняли комунізм до нацизму

18
1

Угорщина прирівняла комунізм до нацизму - за заперечення злочинів цих режимів загрожує ув'язнення на строк до 3 років.

Парламент Угорщини прирівняв злочини нацистського та комуністичного режимів. За заперечення скоєних ними злочинів загрожує кримінальне переслідування, - повідомляє ТСН.

Ініціатором закону виступила правоконсервативна партія ФІДЕС, яка прийшла до влади в результаті останніх виборів. Раніше правляча коаліція, до якої входили різні партії лівого спрямування, заборонила заперечення Голокосту. Тепер і за заперечення злочинів комуністичного режиму загрожує ув'язнення на строк до 3 років.

Тим особам, які тричі порушать закон, буде загрожувати більш суворе покарання. Термін їхнього ув'язнення може бути значно збільшено.

Нагадаємо, в Україні навесні цього року депутати відмовилися прирівнювати комунізм до нацизму та запроваджувати покарання за його пропаганду. Документ передбачав запровадження покарання у вигляді штрафів та позбавлення волі на термін до 2 років за пропаганду згаданих ідеологій, але його підтримали лише 175 народних обранців за мінімально необхідних 226.

Коментарі

Д
Дмитрий

Правые бредят венгерские. Что за тяга, устанавлвать наказание за интерпретацию истории? Тупо это... недемократично... Вот положим Суворов -Резун доказываает, что Гитлер вынужденно начал войну, ну и что , теперь сажать его за это? Мало ли кто какого мнения придерживается в истории. В общем, "европейская" страна, ничего не скажешь...

Читайте також