В Угорщині та Румунії середня заробітна плата - найнижча в Європі

29
17

Різниця між середніми зарплатами деяких країн Східної Європи з іншими країнами ЄС залишається дуже суттєвою.

За даними penzcentrum.hu пересічний датчанин отримує 27,2 євро на годину, тоді як в Угорщині цей показник становить всього 1562 форинтів за годину (менше 4,37 євро). У Болгарії ситуація ще гірше - лише 2,4 євро, трохи більше у Румунії.

На основі звіту Євростату, стандарт купівельної спроможності у Данії та Угорщині різниться майже у 5 разів. Пасуть задніх також Литва, Латвія, Португалія, Болгарія.

Не дивно, що багато румунів та угорців вирушають на заробітки до інших країн Західної Європи чи Сполучених Штатів Америки. Незважаючи на те, що угорський уряд намагається втілювати деякі програми, щоб допомогти заробітчанам повернутися додому і відкривати власний бізнес, але наразі значного успіху вони не мають.

Коронавірус трохи змінив тенденції, оскільки багато хто з угорців був змушений повернутися додому. Однак після закінчення епідемії, як вважають фахівці, багато хто знову покине Угорщину. Наприклад, медичні працівники, які отримують дуже низькі зарплати, і яким зараз уряд Угорщини заборонив звільнятися без поважних причини.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Z
Zoltan

Иван, то не проблема, если налоги высокие, если они в другой форме - медицина, обучение, соцоплаты, инфраструктура тд.- возвращаются к тебе. Смотри скандинавские страны, особенно Швецию или же Канаду, налоги везде очень высокие, но людям не жалко: в этих странах настоящий - а не советский - развитый социализм. В Украине платишь собез (или как называется), но медицина платная, платишь налог на доргу, дорога дырявая, платишь в пенсионный фонд, пенсии сам знаешь, какие, платишь военный налог... уже и говорить не хочу.

ДВ
До всіх

Жебрач "разглогольствует" про "колбасу - 2.20" . Генетично хвора країна.

І
Іван

600 заробляють чистими і стільки на податками забирають! У на за роди 300 платять, а є і такі кому 800 та і шо?!

L
Lajos

Aki Lajosnak irt:) Kocsog kicsim az, aki "felnevelt" teged... 2021.01.01-tol, olyanak a fizetesek, amit irtam (Magyar Kozlony) olvasd el, ha ahhoz eleg tokos csavo vagy:)

Z
Zoltan

Венгрия в хорошей команде среди последних по зарплате, но для граждан открыт весь рынок труда в этой команде. Украина среди нищих самый нищий, рынок хорошей команды закрыт, попасть туда ей почти невозможно... Сделайте выводы.

ДВ
до всіх

Ну і що тут дивного.Багато років тому вони були під патронатом московії (ссср).І у ФРН де правили радянські теж різниця відчутна у доходах.

І
Іван

І поблажок нема кум сват зять, штрафують зразу і сильно, всерівно на все, мінус чи плюс це спорно.

І
Іван

Тут нема шо зрівнювати бо зарплата ціна на житло за метр квадратний, оплата комунальні, харчування та проїзд воно получається одинаково неважливо чи це данія чи угорщина чи словакія чи україна! Різниця з укаїную це соц захист громадян, і відсутність корупції на самих нижньих рівнях, та закон, вигідні кридити та прорахованість на перед! Лікарі дипломи не купують, в поліцію та в податкову не красти цілонаправлено йдуть! Але у нас така сестем, бо всі знають і це норм! З двох мінімало в угорщині мож прожити! З кридитом на 20 років, а то шо минталитет і ставлення людей інше то вже друге справа, все будеш чужим!

ІП
Іван Пальо

Шо ви порівнюєте Мадярщину з Україною. Ми не в ЄС. У нас нема вільного ринку з Європою. Україна з усіх боків оточена митом, вільного обігу товарів нема. Мадяри, румуни і болгари то європейська циганота, ніхто з ними діла не хоче мати, тому і доходи самі низькі.

L
lajosnak

ta hazug kocsog. masfel millio per honap ugyeleti orvos? mondhatnam "Jo vicc" ha az lenne. 600 ezer atlag. ugyhogy ennyit rolad

Д
дідо

ЦУРАВА ВОНЯЧА КОНЧЕНА УКРАЇНА - НЕ ЄВРОПА, ЦИГАНОТА В ВИШИВАНКАХ)

У
уточнення

Мова йде не про Європу, а про країни, що входять до складу ЄС.

S
stefan

Якщо "Україна - то Європа", тоді ми на якому місці ?

L
Lajos

T. Dido! Egy 50 eves orvos fizetese: Ukrajna: 8-9000 UHR Magyarorszag: 1.500.000 Ft + ugyeleti dijak Na, errol ennyit:))

Д
Дідо

Мадяри то ніщеброди. Зато амбіції великі!

Щ
Щирий

Нам би їх турботи. У нас одних Ворогів вистачить на десяток країн. Скоро з тих країн на зароботки до нас приїдуть

Б
Балога

Правильно моi холуйчики ! Втирайте нам про венгрiв, румынiв , але не пищiть правди про мене , роута та вукраiну!! Моя псота, ще не забувайте ставити модерацiю!

Читайте також