В Угорщині та Закарпатті закриваються басейни - через брак відвідувачів

4
4

Наразі в Угорщині через суворий карантин закриті практично всі розважальні центри, кінотеатри, години роботи ресторанів та магазинів суворо регламентовані.

Цікаво, що відомі термальні басейни не зобов’язували закривати - через хлор, який використовується для знезараження води. Ця хімічна речоивна вбиває всі віруси, включаючи коронавірус.

Тим не менше, всі знамениті лазні Будапешта зараз закриті, і за їхнім прикладом закриваються всі інші, по всій країні.

Угорські ЗМІ повідомляють, що основна причина дуже проста: кількість відвідувачів різко зменшилася за останні пару тижнів.

Це не дивно, якщо врахувати, що переважна більшість гостей - це зазвичай літні люди або іноземні туристи. Сотні людей вже скасували свої бронювання у готелях, а заклади просто не можуть дозволити собі утримання басейнів, навіть на 20-50 осіб. А обслуговувати величезні комплекси лише для кількох гостей просто немовірно дорого.

Утім ще кілька комплексів з басейнами та лазнями в Угорщині залишаються відкритими. Хоча найбільш відомі у Мішкольці та Кечкеметі вже закриті. Приблизно третина всіх лазень припинила свою діяльність на даний момент.

За прикладом Угорщини закриваються термальні комплекси й на Закарпатті. Першим показав приклад комплекс "Косино" - йому теж невигідно працювати під час карантину, коли потім туристів практично припинився.


Зазначимо, станом на 16 березня Україні зафіксували 7 випадків коронавірусу. Через це було введено карантин на 3 тижні, однак в церквах наразі не планують скасовувати богослужіння. З'явилась інформація, чи працюватимуть на Закарпатті кінотеатри, театр та дитячі кімнати. А також ринок ГІД, та "зелений" базар в Мукачеві і Краснодонців в Ужгороді

Зазначимо, що наприкінці лютого Мукачівська центральна районна лікарня придбала реагенти для тестування на коронавірус. А згодом додатково ще 4 пакети.

Нардеп Віктор Балога звернувся до закарпатців щодо безпеки від коронавірусу.

16 березня по всій закарпатській області ввели посилений карантин. Разом з тим окремо в Ужгороді, Мукачеві та інших містах області.

Детальніше про те, чи бояться мешканці Мукачева спалаху коронавірусу та як захищаються від хвороб дивіться у сюжеті.

Дивіться також:

Коментарі

У
Україна

Цинічно прозвучить , але мабуть добре , що коронавірус забере таких гумористів "не в тему" , як Пийтер і йому подібних хихунів

А
Андрій

Через карантин придурки, як вам у голову приходить писати що через брак відвідувачів під час всесвітньої епідемії. Керівництво прошу таких писак просто звільняти у зв'язку з профнепригодністю.

П
Пийтер

Ба ци робит аква сіті. И так нішто робити, та йшов бих ся попарити. У 90° віруси не живуть

І
Іван

Ото що комплекс в Косині закрився то правильно. А чи люди знают що другий за відомостю термальний комплекс на Закарпатті, в с.Велятино, Хустського р-н закрився ще перед Новим роком. Оказуєся, там вообще пропала тепла вода послє землетруса який був у Румунії сьої осени. Лиш ісе ся дуже замовчує. Хазяїни не знают що з тим робити. Пробували викачувати з свердловини насосом, та сталося так, що насос якимось чудом упав у свердловину, достати го вже не мош.

Читайте також