В Угорщині в 2019 році запускають двоповерхові швейцарські "електрички" (ФОТО)

15
1

Угорська державна залізниця MAV вирішила закупити двоповерхові приміські поїзди. За планами їх введуть у експлуатацію в 2019 році.

Про це повідомив Бенце Тужон, державний секретар з питань урядових зв'язків після підписання контракту з швейцарською компанією Stadler. Остання підписала рамкову угоду з угорським національним залізничним оператором MÁV-Start про поставку 40 двоповерхових електропоїздів KISS EMU на шість вагонів кожний. Перший склад вже прибув до Угорщини.

- Уряд затвердив план дій з розвитку транспортного сектора, включаючи модернізацію поїздів, приміських потягів і метрополітену, - зазначив Бенце Тужон.

Повідомляється, що Stadler KISS EMU - це перші двоповерхові електропоїзди, які будуть мати максимальну швидкість 160 км/год.

Вартість першого замовлення складає 195 млн євро. Нові поїзди складатимуться з шести вагонів, розраховані на 600 місць. Це дасть можливість перевезти на 50% більше пасажирів, ніж раніше. У KISS EMU буде чотири туалети, кондиціонер і безкоштовний Wi-Fi. А також можливість перевозити велосипеди, що стане у нагоді багатьом туристам.

Двоповерхові Stadler KISS EMU функціонують у дев'яти країнах, в тому числі у США, Росії ("Аероекспрес"), Азербайджані та Грузії.

Коментарі

З
Запускають

чи запустять?

Читайте також