В Угорщині вважають, що в кілометрових чергах на кордонах винна Україна

5
7

В парламенті Угорщини відбулися слухання Національного комітету з національної єдності. На них йшлося, зокрема, і про ситуацію із закордонними угорцями.

На запитання опозиційних та провладних політиків відповів Янош Арпад Потапі, державний секретар з питань національної політики кабінету прем'єр-міністра.

Так незалежний представник Янош Бенчік запитав як Угорщина реагує на складну ситуацію щодо перетину кордонів. А саме на українсько-угорському кордоні, де через посилення контролю вже другий місяць утворюються багатокілометрові черги, в основному на КПП "Астей-Берегшурань" та "Чоп-Загонь", адже інші закриті.

"Як можна змінити цю ситуацію, допомогти людям?", — запитав Бенчік.

За словами Яноша Арпада Потапі, вирішення проблеми знаходиться на українському боці. "М'яч (тобто вирішення проблеми. - ред.) на українській стороні. Я вважаю неприйнятним, що люди з маленькими дітьми та вагітні жінки проводять години у чергах. Цю проблему слід вирішувати якомога швидше. Генконсульства Угорщини знають про неї, але нічого не можуть вдіяти", - зазначив Потапі.

На його думку слід чим скоріше відкривати нові малі прикордонні переходи на Закарпатті.

Раніше Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло пояснив величезні черги на закарпатських КПП посиленими "обмежувальними заходами" з боку Угорщини.

В консульстві Угорщини вважають, що черги на кордоні виникли через невідповідність документів громадян.

"У численних випадках документи громадян України та третіх країн, котрі бажають в’їхати та транзитом перетинати територію Угорщини, не відповідають вимогам правил протидії поширенню пандемії Covid 19! На жаль, кожен 7- ий автомобіль з 10-ти повертають!", — повідомили у консульстві Угорщини.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Л
Локи

Это всё потому что взятки дают мелкими купюрами. Пока засранЕц пересчитает, время идет, вот и очереди)))

Д5
До 555

На грузовій так само :цигани предлагають самі би обїхати очередь-давай 1000 гр,дальше у терміналі просять 500 гр якщо хоч скоріше,якщо нет то стій 12 годин. А прийдеш до мадярів оформлятися та думать мадяр шо очереді нема бо одна машина раз у півгодини заходить

А
аврпа

полный дебил писал статью(

5
555

Черги томущо на тиси наши погранци пускають по 10ть бусив за дви години и три машини им невигодно машини пускати томущо буси платять за безчерги по 50евр.зато вони собирають чергу.

Ц
Ціґань

Математику у школі не плохо м знав. Щи з прошлої статті думавим, як уто раховати кожного семого из десяти? Типирь упят. Може уто берут перві 10 машин, та сему вертавут. Восьма, девята, десята відповідно пропущавуть. Пак зась 10 машин, а 7му віссо. Инак нияк.

О
Окей

Пи....аси! Як і Угорська так і Укр сторона. І все. Потапі і так без очереда їде. Йому всеравно! Вони не смотрять простих людей, тильки своїх!

Ю
ю

і знову кожен 7-ий автомобіль з десяти.....

Читайте також