В Угорщині вибрали "Птаха року-2021" - ним став "циганчук" (ФОТО)

15
12

Угорська орнітологічна та природоохоронна асоціація (MME) розпочала кампанію "Птах року" ще у 1979 році. Метою є представлення видів та груп птахів, які постраждали від проблем охорони природи і потребують захисту.

Населення Угорщини минулого року вибирав "Птаха року-2021" між трьох видів (Сорокопуд чорнолобий, Просянка, Трав'янка європейська чи угорською Циганчук, Ciganycsuk).

Більшість голосів в Інтернеті проголосували за Циганчука. Отже, цей вид і буде птахом року в Угорщині.

Трав'янка трохи менша за польового горобця. Самець має чорну голову і спинку, іржаво-червоний колір пір'я на грудях, білу смужку на хвості. Переважно харчується дрібними комахами, павуками та гусеницями, здебільшого ловить на землі. Це типові птахи відкритих, трав’янисто-кущових районів. Самка будує гніздо з сухих рослинних волокон на землі, біля основи трави.

Циганчук гніздовий перелітний птах. Птах зимує в основному біля Середземного моря Європи та Північної Африки. Більша частина осінньої міграції відбувається у вересні-жовтні, повертаються наприкінці лютого та на початку березня.

В Угорщині популяція птахів зменшилася за останні 20 років на 54%. І на сьогодні становить близько 195-210 тисяч пар. Це зумовлено з інтенсивним веденням сільського господарства та застосуванням пестицидів, із зникненням чагарників та дефіцитом їжі для комах.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

G
gumi

Птаха року - ОПЗЖ-шний петушара Алкашоні Мандаун (він же до СРСР , Авто , Лавор , до нижньої марги)

E
Ede

Назва Чук ніякого відношення до українского слова -чук не має. Це назва різних птах. Наприклад https://hu.wikipedia.org/wiki/Rozsd%C3%A1s_csuk

ІП
Іван Пальо

13:43 Не умнічай. Формант "чук" - питомо український.

Д1
до 17:15

Менджуле Студенозвуровий, тобі алкорусунові коли ще сказали валити звідси НАХ.. 8===в Й !!! Чи ти тупе ??!!!

E
Ede

Ну вот интересно было бы узнать, проживает ли эта птичка на Подкарпаттье? Если редакция узнает от орнитолога, молодец, если нет...

ДН
До нижнього допису

Себе видали . Давно тут сидиш , як курв@ .

G
gumi

Ото я дурниці унизу накатав. Як можна свій комент видалити?

G
gumi

Іван Пальо - очевидний дебілізм. Слово циган грецького походження, пташки названі "чук" через характерний крик "чук-чук" (як і в родича, трав'янки лучної, мадярською теж "csuk"). Диванний ви наш лінгвіст-орнітолог

ІП
Іван Пальо

Циганчук - очевидний слов"янізм. Пам"ятають псевдомадяри своє слов"янське коріння, пам"ятають..

В
Водило

Мені цікаво як у сусідів. Про Дідо , у котрого пенсія 1800 грн. не цікаво.

Д
Дідо

Може доста про Мадярщину?

НШ
не штимує

У Брюсельови взнавуть - заставлять їх перейменовати на політкоректноє: Romacsuk! авадь Lakatoscsuk

Читайте також