В Угорщині затримали банду інтернет-шахраїв з України, які ошукали жертв на 200 млн форинтів (ВІДЕО)

42
4

В результаті співпраці поліції і Центру запобігання терору (TEK) в Угорщині було затримано лідерів злочинного угруповання з українським походженням. Їх діяльність охоплювала всю Угорщину, угрупування спеціалізувалося на онлайн-шахрайстві.

Підозрюваних, у тому числі лідера злочинної групи, який проживає в Угорщині та Україні, затримали після кількох місяців підготовчої роботи. Наразі допитано 22 підозрюваних, з яких 11 осіб арештовано.

Згідно з інформацією поліції, онлайн-злочинці ошукали своїх жертв більше ніж на 200 мільйонів форинтів. Завдяки шахрайським схемам жертва, яка планувала здійснити покупку через Інтернет, надавала злочинцям повний доступ до свого банківського рахунку або рахунків своєї компанії. Для цього були задіяні методи фішінга. За допомогою отриманих у такий спосіб даних зловмисники перераховували кошти потерпілих на інші рахунки, знімали гроші в банкоматі чи здійснювали купівлю товарів.

Загалом 33 особи стали жертвами шахрайства, здійсненого мережею в кількох округах за допомогою вищезазначеного методу, а сума завданої шкоди становить 212 111 633 форинтів.

Відомо, що угорська поліція затримала трьох керівників організації українського походження та ще тридцять учасників злочинної схеми, які мають українське та угорське громадянство. Поліцейські провели обшуки у 22 місцях, де вилучили 30 мобільних телефонів, 9 носіїв інформації, 4 автомобілі та газо-шоковий пістолет.

Також у рамках спецоперації "Матриця", згідно з повідомленням прокуратури округу Веспрем, затримано п'ятьох чоловіків, які брали участь у телефонному шахрайстві, серед яких також двоє громадян України.

У червні-жовтні цього року чоловіки віком від 19 до 46 років брали участь у кількох шахрайствах, зокрема представлялися банківськими клерками. Жертвам, які живуть у різних куточках країни, телефонували з повідомленням про те, що на їхніх банківських рахунках нібито виявлено підозрілі транзакції та потрібне їхнє втручання, щоб запобігти збиткам.

На комп’ютери потерпілих встановлювався додаток, за допомогою якого вони отримували доступ до банківських рахунків. Після цього гроші переводилися з рахунків потерпілих на рахунки інших осіб.

Наразі встановлено, що жертвами шахраїв стали мінімум дев'ять осіб, громадян Угорщини. Заподіяна їм шкода становила від півтора мільйона форинтів до 42 мільйонів форинтів на особу.

За ЦИМ і ЦИМ посиланням можна подивитись відео.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

=
===

А кого то прийняли з станова?

B
Bob

De video?

К
Кукер

Ділаші такі як директор Боздошського парка)

ДН
Диба написав

А то була асиметрична відповідь на таке: Шістьом закарпатським угорцям вручили ордени за заслуги перед угорщиною Раніше аналогічну нагороду "за військові і державні заслуги перед Угорською державою" отримав колишній керівник Закарпаття Геннадій Москаль, який був лобістом інтересів угорщини на українському Закарпатті.

Читайте також