В Україні анонсують підняття тарифів на електроенергію

9
31

Про це заявив член НКРЕКП Дмитро Коваленко під час засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, пропонує скасувати пільговий тариф для населення на перші 100 кВт-год електроенергії для вирішення проблем з "зеленим" тарифом.

Про це заявив член НКРЕКП Дмитро Коваленко під час засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, - інформує "Економічна правда"

НКРЕКП представила два сценарії розв'язання проблем інтенсивного розвитку поновлюваних джерел електроенергії. Згідно з презентацією НКРЕКП, в якості одного з кроків пропонується підвищити пільговий тариф на перші 100 кВт-год електроенергії для домогосподарств з 0,9 грн за кВт до 1,68 грн за кВт.

На думку регулятора, таке рішення дозволить отримувати додатково 12 млрд гривень на рік.

Крім того, протягом 2-5 років НКРЕКП пропонує підвищити ціни на електроенергію для населення до рівня промисловості, забезпечивши адресну допомогу вразливим категоріям споживачів.

За оцінкою НКРЕКП, дане рішення дозволить додатково зібрати зі споживачів понад 38 млрд грн.

Серед інших пропозицій - тимчасова заборона на будівництво нових "зелених" електростанцій, зниження "зеленого" тарифу для всіх об'єктів ВДЕ до 8-9 євроцентів, введення 100% відповідальності за небаланси і обмеження без компенсацій 20% їх виробництва.

"Під час круглого столу щодо кризового стану в енергетиці, НКРЕКП були представлені можливі сценарії фінансового збалансування на ринку електричної енергії.Зокрема, мова йшла про стабілізацію рівня оптових цін, сценарії зниження "зелених" тарифів, поступове вирівнювання тарифів для різних категорій споживачів та про інші заходи.Комісія, як і вся енергетична спільнота, завжди послідовно виступала за ліквідацію перехресного субсидіювання на ринку електричної енергії. Втім, з введенням в дію з 1-го липня 2019 року нової моделі ринку електричної енергії, тарифи для населення регулюються через механізм покладання спеціальних обов’язків на ринку електричної енергії, який встановлюється відповідним рішенням Кабінету міністрів", - повідомляють у НКРЕКП.

Коментарі

А
александр...

выбрали зеленых безмозглых пидарасов...--пожинайте плоды....может хоть осенью на местных выборах этот хлам не будут поддерживать

В
Володимир

Мужики допоки будемо гризтися між собою і шукати винного-будемо мати таку владу на яку заслужили!

Я,
Ярослав ,Подкарпатская Русь

При Януковиче я на заводе "Еврокар" работая получал 500$ и цены и тарифы были дешевле намного.А после вашего майдауна стала полная ср@ка и нищета и война в Украине!

О
Олександр

завжди так було й у Київській Русі-коли був слабкий князь, то на голову йому сідали бояри. Тепер це олігархи...

О
Олександр

схоже, газ буде скоро вигіднішим знову від електрики. "укрелектрика" від "росгаза" В Ук

ДО
До обiженого бандером 22.40

Ти точно майданутий! Дуже наскудно пишеш, видав дома тоже так паскудно говориш з родичами.

V
Volodymyr

Нє но тепирь вже точно хуже небудіет!! Атвічаю,атвічаю пацани

ПР
ПуцькаРпатська русь

На Майдан виходили люди з усьої України, а більшість бола з стольного града Києва. Галичани свойим напором безперечно помагали. Якшо ти так не любиш Львівських то подивися їх внесок у економіку України, і внесок Закарпаття. Яник твій тупий ги талпа, незнаю яким чудом туди попав, він мав нараз у Ростов пи..дувати.

М
Майдаун

Скотино бандерувська,21:52, блювото галіцайська,Януковіч лошара в тому,што ваші г..на майданувські не золляв водов із майдауна,а галіцію дустом не посипав або напалмом,а недоправлених націсту мав згноїти у концлагерях! Кіби се зробив,то був би месіюв діла України!

Ф
Ф

Выктор Федорович прийти порядок наведи крапка

М
Мукачево

Коли уже напишуть нам, шо подешевiли продукти, бензин, лiкарство, тарифи? Наверно нигда, у сiв конченiв державi!

ПР
Подкарпатська Русь

При Януковичу газ - 1.09 грн/м.куб. , а електроенергія - 0.28 коп . $ - 8 грн € - 10 грн . Навіщо ти нам , Зеленський ? Надра належать народу ! Конституція бреше ?

Т
Троцкій

Хі хі. Як казали перед виборами - "Хуже не буде, зато посміємося"

ПР
ПуцькаРпатська русь

З іншого боку ти би ся немучив кібитя отиць на жаливу вист..в. Майдан лиш у тому винен, що дозволив провести вибори. Треба боло ввести диктатуру, оби ви нам однртурових і зелених невиберали. Айбо инчак не могло боти історія не терпить кіби й аби

Я,
Ярослав ,Подкарпатская Русь

Витя Янукович ВЕРНИСЬ и прости тупое майданутое быдло которое скакало и ср@ло на майдане!!!Дорого и плохо жить в такой "Европе" не получается "съездить в Венскую оперу и выпить вкусного кофе",то скоро за электроэнергию платить не чем будет

Г
Громадянин

Хто так кричав, що Петя наживаэться на Ротердам+, хто кричав що тарифи треба знижувати? А тепер ті 70+% закрийте роти, ви його хотіли!!!! Зеленим кіпятком по ногах.... !!!!! Тепер смійтеся!!!! Не смішно?

МА
Мирний атом

Но шо зелень ?? Як ми вас лохів ??? Зробимо ще раз разом ))) ха ха

Р
Репортер

Зеленский слуга Ахметова вже доказано,хто придумав підняти тарифи для нещасних. https://zik.ua/ru/news/2019/11/08/u_ahmetova_predlagayut_uvelichit_na_90_stoimost_elektroenergii_dlya_naseleniya_943846

Ю
ю

Де ця шароварська наволоч , що наскакала пiндосiв -капiталiштiв ???? Де студентики , чому не йдете палатки Чинити i срати на майдан ??? Цiкаво, е ще такi амеби , якi вiрять в сятый майдан , який самоорганiзувався ??? Де цi 73% зебовдурiв ?

7
77

Но што дожилисьме?? Коли збираємось ?

ЗВ
Закарпаттья!!! Вільне

Но тепер Де Патріоти Майдановські???? Ідіт Виступіть за Народ!!! Ви це Наскакали!!! Опять хочуть нас жебраків Грабанути! Будемо Красти Світло , будемо Красти Від Цьої Конченої Держави!!! І Будемо Убивати Депутатів!!!! Ва Люди Ще Це Не Надоїло?????

1
123

Вернее платить регулярно, но не доплачивать, не давая им повод для отключения.

1
123

Тупо не платить, иначе будут и дальше поднимать. АЭС останавливают в угоду ахметовских ТЭЦ и зеленой энергии.

В
Вася

Пинд о сы.

E
Ede

Вместо нормальных доходов, нормальных тарифов снова "допомога". Цель двойная: первая - так можно больше украсть, вторая - так опять делают миллион граждан попрошайниками. Блин.

Р
Румун

Слава Украiнi

N
Neo

Мені шкода таке керівництво держави... Олігархи далі рулять, косять мільярди за рахунок нас... скільки таке триватиме? За що народ боровся? Атомки зупиняють з дешевою енергією щоб продавати Ахметівську в тридорого, яку він в європу качає за півціни...? де антимонопольний? де органи? невже всі органи імпотентні? Нафта даром бензин космос... В нас нема діячів в державі, одні імпотенти... мабуть дійде скоро до поганих дій народу...

В
Василь

Хочу тарифи як при злодію Януковичу були. Реально , подивіться графік росту тарифів після того як майдан америкоського Сороса повалив владу в країні...

О
Орп

А с чего платить если все подняли тарифы и на связь и на кабельное и т.д. ,а зарплаты теперь будут меньше! население не богатое чтоб поднимать

Л
Лиса

Так обещали ж опустить тарифы ... это в период карантина они такое «мудрое» решение приняли (((

К
ка

добре шо не зазвідали де взяти ще 50% зп

Читайте також