В Україні більше не рекламуватимуть "Віагру"

8
0

МОЗ склав цілий список ліків, які не можна піарити.

МОЗ наступає на рекламу ліків Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова підписала наказ, яким визначаються лікарські засоби, рекламування яких заборонено. Під рекламне табу потрапили, зокрема, і препарати для підвищення потенції.

Так, МОЗ визначило, що рекламувати не можна ліки, які використовуються тільки для лікування дітей до 12 років, для вагітних і годуючих грудьми жінок, а також препарати, що містять наркотичні, психотропні речовини і прекурсори. Крім того, забороняється реклама препаратів для лікування туберкульозу, венеричних захворювань, ВІЛ / СНІДу, раку та інших пухлинних захворювань, діабету, хронічного безсоння, імпотенції та ожиріння (включаючи засоби для схуднення).

Також рекламі не підлягають ліки, застосування яких може привести до звикання, і ліки, що відпускаються виключно за рецептом.

Нагадаємо, у липні Рада заборонила медикам рекламувати лікарські препарати, вироби медичного призначення, у тому числі виписувати лікарські засоби на бланках, що містять інформацію рекламного характеру.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також