В Україні на одного товстосума припадає 40 жебраків

15
0

Індекс співвідношення доходів 20% найбагатших громадян країни і 20% найбідніших її громадян є тим об'єктивним макроекономічним показником, що характеризує баланс економічних інтересів та рівень соціальної справедливості і є, по суті, мірилом цивілізованості суспільства.

У Португалії цей показник - 7,3 до 1, в Японії - 4 до 1. Сполучені Штати Америки - 9 до 1, Мексика - 14 до 1, Бразилія - 24 до 1, Гондурас - 38 до 1. В Україні за різними оцінками (при повній відсутності офіційної інформації), цей показник десь в межах 15 до 1 - 40 до 11.

Саме співвідношення доходів визначає не лише рівень життя в країні, не лише перспективи розвитку країни, але і рівень політичної культури і рівень суспільної моралі. Співвідношення доходів громадян - це не лише співвідношення грошей в кишенях, це ще й співвідношення можливостей самореалізації.

Загрозливо високий рівень розшарування українського суспільства на більшість, що є на межі існування, і кілька відсотків дуже багатих, що розпоряджаються всім капіталом держави, дає підстави прогнозувати недалекі в часі хвилі протестів, які наочно зараз спостерігаємо у Єгипті.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також