В Україні не вистачає відповідальних татусів -

4
0

одна з проблем батьківства, які обговорювали на Всеукраїнському семінарі

У рамках триденного Всеукраїнського семінару, який пройшов на Закарпатті, учасники обговорювали актуальні на сьогодні проблеми батьківства в Україні, а також представили нові цікаві методи роботи. Зустріч проходила у рамках тристороннього Меморандуму між ПРООН, Закарпатською ОДА та Закарпатською обласною радою.Про це ЗІКу повідомила головний спеціаліст управлінні молоді та спорту Закарпатської ОДА Оксана Гуранич.

Школи для татусів діють і на Закарпатті. За словами Оксани Гуранич, такі об`єднання в області були започатковані ще у 2004 році. Цю роботу згодом продовжило управління охорони здоров’я. А управління молоді та спорту видало спеціальний каталог всеукраїнських шкіл відповідального батьківства, які діють в абсолютно різних форматах. Закарпаття представлено Центром розвитку дитини «Калейдоскоп».

«Проблема відповідального батьківства є дуже актуального, чоловіча частина в Україні на сьогодні становить 38%, а жіночого - 62%. Від 28 до 46 років смертність чоловіків учетверо перевищує смертність жінок, крім того маємо проблему з трудовими ресурсами,- каже Лариса Кобелянська, керівник програми рівних можливостей ПРООН в Україні.- Щоб збалансувати можливість трудового населення України, потрібно мати рівновагу всередині сімейних відносин».

Розвинені країни, за словами Лариси Кобелянської, вирішують цю проблему наданням рівних можливостей  і чоловікам і жінкам по догляду за дітьми, хворими.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також