В Україні пенсіонери можуть оформити собі 100% знижку на комуналку

37
7

Українські пенсіонери, які працювали у певних галузях, мають знижку на комунальні послуги у розмірі 100%.

'''Пенсіонери, які працювали в сільській місцевості у визначених сферах, можуть скористатися пільгою у вигляді повної знижки на оплату комунальних послуг. Це включає оплату за електроенергію, газ, а також придбання пічного палива. Інформація про це надходить від Пенсійного фонду України.

Хто має право на цю пільгу?

Пільга надається колишнім працівникам у наступних галузях: освіти, медицини, охорони рослин, культури (у тому числі працівникам бібліотек і музеїв), а також державних і комунальних установ культури та освіти. Ця пільга не розповсюджується на членів сім'ї пенсіонера. Однак її отримання залежить від доходу пенсіонера і надається лише у випадку, якщо середньомісячний дохід на одну особу за останні шість місяців не перевищує певного рівня (у 2024 році це 4 240 грн). Пільга надається на протязі дванадцяти місяців з моменту встановлення права на неї.

Які документи потрібні?

Для отримання цієї пільги потрібно мати підтвердження про роботу в сільській місцевості у відповідних галузях. Цю інформацію вносять до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

Як подати заявку?

Заявку та необхідні документи можна подати особисто, через сервісні центри Пенсійного фонду, або відповідними уповноваженими органами місцевої влади. Також можна відправити їх поштою на адресу Фонду або зробити це онлайн через вебпортал Пенсійного фонду України, мобільний додаток Пенсійного фонду або портал Дія.

Коментарі

ЗЛ
За людий.

І шо? Мама,більше,40 років,проробила на фабриці...і од держави,дістала(за все життя) великий омах. У 2018му,померла.... А типир,пі.....сня вон...ча,казки розказує...як при червено-жо....х....ош скоро зажиємо....Обисьте здохли....пси вонячі.

М
Мукачiвець

Се порахували у яких галузях менше всего пенсионерiв))

Г
Гейза

непогана ідея - позбавити оплати за комуналку людей в глухих селах, де ниякої комуналки нігда не боло. Няй тепирь кось попробує уповісти, же влада не дбає про людей

Н
нехріняш

село то сятоє. треба помогти. є віддалені села де реально тяжко жити. лиш мало інтересно виходить. в паланку учитель не получить знижки. а через дорогу давідковскіє вать ключарковскіє - получать. за шо? їм шо так сильно хуже жилося? така велика разниця в качєстві жізні? ісе далше зельоний популізм под вибори.

Д2
До 21:00

Нараз видко шо ти чулувік із завода

Н
Нижньому

Які хитрі! Хто проробив в освіті і має пенсію 4500 та най оформляє.

1
111

А ко всю жизнь про робив на заводах не будуть мати нич.

Читайте також