В Україні планують мотивувати водіїв міняти сезонні шини великим штрафом

26
6

Народні депутати хочуть нову сувору заборону для водіїв з 1 листопада по 31 березня – порушення загрожує великим штрафом.

Народні депутати хочуть нову сувору заборону для водіїв з 1 листопада по 31 березня – порушення загрожує великим штрафом.

До Верховної Ради України народними депутатами подано законопроєкт №8369, яким пропонують внести важливі зміни до ПДР.

Автори законопроєкту пропонують сезонну заміну гуми з зимової на літню і навпаки зробити обов’язковою.

Вони пропонують заборонити рух водіям на літній гумі після 1 листопада, а з 31 березня потрібно обов’язково змінити гуму на літню. В разі недотримання цього правила, водію загрожує штраф.

Це стосується транспортних засобів допустимою масою до 3,5 тонн.

Водночас, якщо транспортний засіб важить понад 3,5 тонни в зазначений період для них обов’язковими стануть тільки зимові шини.Також автори проєкту пропонують внести зміни до ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, додавши штраф за їзду на літній гумі взимку. Його розмір встановлять у розмірі 340 гривень.

Народні обранці зазначають, що в ПДР України на цей момент ніяк не врегульована сезонна зміна гуми. А за статистикою, найбільше ДТП припадає на пізню осінь і ранню зиму, коли багато водіїв не поспішають міняти літню гуму на зимову.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

J
Justdreming

Ще нехай навчаться погодою управляти, мізків немає, це тільки міг вигадати даун с контузією на всю голову ДТП котре сталось с технічних проблем менше 1 відсотка. Самі ж дані оприлюднили по дтп в новинах. А тепер хочете ТО, та штраф за резину, все більш корупційних схем вигадуєте. А якщо всесизонна резина,, то що тоді, тільки під час дождю можно буде їздити. Ворог v1 депутати, кабінет міністрів, президент. Були нормальні люди у владі, війна і не почалась би. А тепер від кормушки цих героїв не відірвеш. Тільки шахедів з пів сотні допоможуть.

Н
но

має боти стаття, яка каже - є аварія, бо не помінявись колеса, то штраф множиме на два. А кіть не зробив біди, бо улиця чистесенька і їхав лем на сусідню улицю на першів, то нашто штрафовати чилянника?

ДН
До нижнього

Ходіть пішки . Здоров'я та молодість забезпечите .

7
777

А на всесизонів коли по ночам їздити? Незнають уже айцанг групп як гроші з бідняків побільше здерти

НВ
На возах

Тать запакуйте в буса, а надіньте їм ту гуму на шию

*
***

Також мають прийняти закон, щоб з 1 листопада по 31 березня температура не була вище +7 градусів, а з 31 березня по 1 листопада – нижче +7 градусів.

Читайте також