В Україні подешевшала свинина

8
0

Свинина подешевшала. Нині 1 кг м'яса продають по 43-50 грн. Торік середня ціна складала 55 грн/кг. Вітчизняна продукція і досі дорожча за імпортне м'ясо, повідомила експерт Українського клубу аграрного бізнесу Єлизавета Святківська.

"Собівартість свинини від українських виробників вища за європейську. Бо кредити їм видають під відсотки значно вищі, ніж у Європі. Маточне поголів'я доводиться закуповувати за кордоном. Дається взнаки й технологічна відсталість. Наприклад, на свинофермах Данії усі процеси автоматизовані. Ферму, де утримують кілька десятків тисяч голів, обслуговує 1-2 людини. У нас — кілька десятків працівників. Раціон, технології там добре відпрацьовані. На українських фермах часто припускаються прорахунків. Це позначається на прирості ваги", - повідомила Єлизавета Святківська.

Однак імпорт свинини в Україну майже припинився. Це м'ясо надходило не на прилавки, а м'ясопереробним підприємствам. Однак продаж готових ковбас, шинки порівняно з докризовими роками скоротився на 35%, зазначила експерт.
"Люди заміщають свинину, яловичину дешевшою курятиною. Її виробництво в Україні зростає", - розповіла вона.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також