В Україні поменшало мільйонерів

14
0

За минулий рік українські мільйонери зі статком понад $ 30 млн стали біднішими - на $ 10 млрд, а їхня кількість скоротилася майже на 10%.

Україна в рейтингу європейських країн займає 19-е місце з 45. За рік кількість мільйонерів у країні скоротилася на 9,4%, до 480. Їхній загальний статок також зменшився - на 15,1%, до $ 55 млрд.

Серед європейських країн, які обігнали Україну за кількістю багатіїв, швидше зменшувалися капітали тільки мільйонерів в Австрії (-9,5%) та Італії (-18,5%).

Українські експерти вважають, що західні дослідження не повністю відображають українську реальність, оскільки число людей зі статком понад $ 1 млн все ж зростає. "Ми розуміємо, в якій країні живемо: число багатих людей у нас збільшується, але частково через неофіційні доходи. В цілому кількість людей з капіталом до $ 5 млн росте",- повідомив радник голови ради директорів "Дельта Банку" Максим Шахалов.

Учасники ринку, які обслуговують капітали заможних клієнтів, навпаки, говорять про те, що вони готові працювати з менш багатими людьми. "Якщо раніше напрямок private banking орієнтувався на рівень заощаджень від $ 100 тис., то зараз лінійка розширена за рахунок сегмента преміум - від $ 30 тис. до $ 100 тис.",- сказав генеральний директор компанії по управлінню активами "ОТП Капітал" Григорій Овчаренко.

До того ж капітали йдуть з України в більш комфортні для ведення бізнесу країни. "Підприємствам важко виживати в умовах стагнації економіки. Від одних, від інших знайомих я чую про закриття бізнесу в Україні. Вони починають інвестувати в інші країни, де це зробити простіше, де є велика захищеність інвестицій і стабільна економіка",- зазначив голова правління ІК Eavex Capital Юрій Яковенко.

Найближчим часом тенденція скорочення кількості найбагатших людей в Україні збережеться. "Заможні люди мають основне завдання - це підтримка бізнесу. Весь минулий рік був пов'язаний з інвестиціями в підтримку бізнесу, а в цьому році буде тенденція його консервації. У відсутність перспектив власникам простіше закрити бізнес або мінімізувати його, але не розвивати",- переконаний Григорій Овчаренко.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також