В Україні стартує "Національний тиждень читання"

10
0

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

У понеділок, 4 грудня, в Україні стартує "Національний тиждень читання", який триватиме до 10 грудня.

Читання книг є не лише приємним відпочинком, але й корисним для розумової активності, пам'яті та творчого розвитку. Книги можуть стати джерелом натхнення для нових ідей, проєктів та набуття цінного досвіду. Цей вид активності сприяє розширенню словникового запасу та підвищенню рівня інтелекту.

З метою підтримки та популяризації читання, в Україні відбудеться всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція "Національний тиждень читання" з 4 по 10 грудня.

"Щорічна Всеукраїнська акція, яку організовує Український інститут книги, об'єднає різноманітні літературно-мистецькі заходи по всій країні. Програма включатиме флешмоб у соціальних мережах "Кожен українець — амбасадор тижня читання", фахові дискусії, читацькі клуби, літературні вікторини, поетичні читання та презентації книг", – повідомили в пресслужбі.

Гасло цьогорічного тижня читання - "Бути своїми". Воно визначено з метою підкреслення важливості зв'язку між поколіннями, читачами та літераторами, особливо в умовах війни.

У центрі уваги акції буде постать видатного українського письменника Миколи Хвильового, до 130-річчя від дня народження якого приурочено святкування 13 грудня.

З 4 по 10 грудня кожен охочий також може приєднатися до загальнонаціонального флешмобу в соцмережах, де читачі запрошують поділитися своїм читацьким досвідом та враженнями від книг.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також